Nu, nu dăunează lucrărilor dentare de nici un fel. Însă periuța aleasa de tine are perii moi, iar asta nu te ajuta deloc deoarece nu are putere de curățare. Indicat este sa folosesti capuri de periere cu duritate medie.
Daca ai implanturi, iti recomand mai degrabă sa te orientezi către un duș bucal care curata mult mai bine zona din jurul coronitelor, prelungind durata de viată a implanturilor. Este foarte bun si pentru persoanele care poarta apaat dentar sau pentru cele care au înghesuiri dentare (nu au dintii aliniați perfect, periajul si utilizarea corecta a atei dentare fiind îngreunate).
Ață dentara e sfântă și singura pe care o pot suporta și da randament este Oral B dental floss.Modelul de periuța Philips din linkul de mai sus îmi place deoarece are și acel sterilizator. O sa mă documentez și legat de dusul bucal.Eu am o problema majora cu smaltul dinților și de aceea mă încântă periuța cu ultra sunete este mai eficienta combaterea apariției tartrului. In prezent folosesc un Oral B TriZone.Mulțumesc pentru răspuns.
Si mie mi s-a părut interesant sterilizatorul, însă, cu sau fără el, tot trebuie schimbate capurile periuței la fiecare 3 luni din cauza uzurii. Dușul (sau irigatorul) bucal curata mult mai bine spatiile in care perii periuței nu pot ajunge. Poti sa îl iei in calcul nu neapărat ca înlocuitor al periuței, ci ca pe un ajutor in plus in igiena orala.
Ce fel de probleme ai cu smaltul?
Smaltul slab calitativ ca sa zic cât se poate de simplist. Din cauza imunității scăzute și contractarii maxilarului în timpul somnului când sunt stresata peste limita.
Eu am un Clarisonic tot cu ultrasunete pentru curățarea tenului si nu se compara cu nici o perie rotativa de la orice alta firma.
Eu vad dusul bucal ca un inlocuitor de succes pentru ata dentara.