Paine alba sau paine neagra? Sunt sigur ca te-ai confruntat macar o data in viata cu aceasta dilema. Stiai ca majoritatea bolilor sunt cauzate de un consum foarte ridicat de paine alba?
Painea alba si toate produsele care sunt preparate pe baza de faina alba sunt de fapt toxice pentru organismul tau. Foarte multa lume prefera faina alba deoarece produsele care se obtin din ea au un aspect frumos si rezista mult timp, comparativ cu produsele pe baza de faina integrala din diverse cereale.
Faina alba fiind un produs alimentar supus rafinarii nu mai are nici un continut nutritiv. Procesul de obtinere a fainii albe incepe cu eliminarea taratei si a germenilor.
Tot ce ramane in urma acestui proces de macinare este doar amidon. Ca procesul sa fie complet si pentru a indeparta orice urma de culoare faina se albeste cu diferiti agenti chimici precum: dixidul de clor, bromatul de potasiu. Toate aceste substante sunt foarte toxice pentru organismul tau si letale in cazul in care sunt inghitite in doze mari.
Acest proces are rolul de a imbunatati durata de viata a fainii dar inlatura orice nutrient : fibre, vitamina B, fier, grasimi ”bune” si micronutrienti. Tot acest proces necesita consumul unei mari cantitati de energie atat din partea producatorului cat si pentru tine ca si consumator.
Organismul tau va are nevoie de mult timp pentru a digera toti compusii existenti intr-o felie de paine spre exemplu.. Ceea ce face si mai dubios intreg procesul este faptul ca pentru a substitui lipsa nutrientilor faina se imbogateste cu diferite vitamine sintetice: tiamina, riboflavin, niacin, fier. Aceste adaosuri nu substituie in intregime pierderile care se fac prin procesul de macinare.
Chiar daca painea pe care o mananci este neagra nu este necesar ca ea sa fie sanatoasa!
Citeste eticheta inainte de a achizitiona painea pentru a fi sigur ca ea contine: faina integrala obtinuta prin macinarea intreaga a bobului de la grau sau ale altor cereale si nu faina alba imbunatatita sau faina alba plus adaos de diferiti coloranti.
Cu cat cantitatea de faina integrala este mai mare iar celelalte adaosuri lipsesc cu atat painea este mai sanatoasa.
Produsele pe baza de faina alba ridica foarte mult nivelul de glucoza din sange. Astfel vei dezvolta un risc foarte mare pentru boli de rinichi , boli de inima, diabet, cancer si implicit boli ale ochilor. Cand organele interne care curata sangele de toxine nu mai functioneaza corespunzator sanatatea ochilor tai se deterioreaza foarte mult.
Painea obtinuta din orice faina integrala are o valoare nutritive de 4 ori mai mare decat painea alba. Fibrele alimentare scad nivelul colesterolului din sange, protejeaza impotriva unor boli cardio vasculare, constipatiei, hemoroizilor, bolilor circulatorii, diabetului si protejeaza deteriorarea ochilor tai.
Data viitoare cand cumperi paine alba aminteste-ti sa pui deoparte bani si pentru pastile!
Aminteste-ti mereu: Importanta Este Viata Din Mancarea Ta Nu Mancarea Din Viata Ta!
articol oferit de Flavius,
Cred ca are legatura...se stie ca painea integrala este recomandata in majoritatea afectiunilor.
NU, NU ARE. mananc paine de vreo 30 de ani si crede-ma ca vad foarte bine...oricum buna intrebarea
Peste tot comkentarii contra multor nereguli in producerea alimentelor, dar as dori sa apara si atitudine, din partea celor in drept, iar noi consumatorii sa nu mai cumparam "otravurile "odata cu alimentele contrafacute.Pare cinism sa se spuna mereu "iata ce mananci, iata cat e fraude se fac(si sa fii mai sarac cu fiecare zi care trece)"sisa nu se ia atitudine, si slava cerului, avem destui oameni capabili si in masura sa o faca.sa curate putreziciuneadin aceasta tara.Am invatat doar sa clevetim, sa actionam!
Nu are nicio legatura deoarece nu mananc paine, rareori.Asa ca vad foarte bine
anonim_4396 întreabă:
edytzzu11 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
RenuntaLaOchelari întreabă: