Corpul are nevoie de glucoza (de aceea se administreaza si la perfuzii), care se gaseste in alimentele vegetale, dar corpul uman transforma in glucoza si zaharul din dulciuri.
Zaharul alimentar produce senzatia de "dulce" dar poate provoca probleme organismului la transformarea in glucoza - deci se recomanda folosirea in cantitati reduse.
Se recomanda folosirea glucozei si fructozei naturale (din fructe).
Are nevoie de tot ce se poate găsi în alimentele naturale, complete, care conțin toate elementele nutritive, vitamine, microelemente, fibre. Zahărul este un produs lipsit de vitamine. Astfel corpul are nevoie de vitamine ca să îl proceseze, Poți să renunți la el
Nu are nevoie, este doar sursa de energie. Corpul poate folosi corpi cetonici, acizi grasi sau proteine ca si sursa primara de energie. In fond corpul foloseste in paralel toate sursele de energie, insa difera procentajul in functie de alti hormoni prezenti in organism.
Problema fundamentala pe care o avem este faptul ca organismul prefera glucoza ca si sursa primara de energie, in detrimentul celorlalte, asa ca in lipsa ei nu poate folosi eficient celelalte surse si intervin unele simptome. De regula dureaza cateva luni ca organismul sa se adapteze la oricare sursa de energie este consumata preponderent.
E bine sa nu consumi.Cum a scris si Wrench, poți înlocui cu fructe care sunt mult mai sănătoase
Oricât ai incerca nu ai cum sa elimini cu totul zaharul din alimentație deci scoate-l de oriunde poți. Sunt mult mai multe dezavantaje pentru consumul de zahăr decât beneficii.
La cum ne sunt prezentate noile meniuri alimentare, zaharul sa fie ultima problema... Să îți răspund cat de cat și la întrebare, e cam imposibil sa renunți definitiv pentru că e prezent peste tot, in tot ce mâncăm, tot ce bem. Mai puțin apa.
Desigur că are nevoie, însă nu neaparat sub forma de "zahăr".
Zahărul este o dizaharidă alcătuită din glucoză si fructoză. Glucoza se mai găsește în aproape toate alimentele pe care le mâncăm (pâine, mălai, orez), iar fructoza se găsește în special în fructe.
Glucoza se folosește de organism nu numai pentru generarea de energie, dar și pentru alcătuirea scheletului ADN și ARN. Sistemul nervos folosește aproape exclusiv glucoză pentru procesele sale endergonice.
Deci da, te poți lipsi de zahar ca atare, dar nu te poți lipsi de componentele sale care sunt esențiale pentru organism. Deci dacă nu mai consumi zahăr, trebuie să consumi glucoză și fructoză din alte surse alimentare.
"Glucoza se folosește... și pentru alcătuirea scheletului ADN și ARN." Chiar s-o fi uitat cineva așa de atent cu microscopul să vadă ce se întâmplă la nivelul ăla? Sau sunt doar fraze bombastice? Pe principiul că mulți citesc, puțini pricep. Nu știu, doar întreb.
Corpul tau are nevoie de carbohidrati care se gasesc in principiu in produse de origine vegetala precum cartofi, faina, leguminoase etc. Zaharul e un carbohidrat dar de proasta calitate asa ca de zahar pur, gen pe care il cumperi, nu ai nevoie si ar fi mai bine sa consumi alte surse precum fructele care contin cantitati naturale de zahar/fructoza si ofera nutritie adevarata
AlexiaIoana întreabă: