| DenisIonut01 a întrebat:

Are sau a avut careva pietre la fiere?
cum reusiti sa opriti acele dureri insuportabile?
precizez ca nu as dori sa ma operez pentru a indeparta fierea, nici nu stiu daca e gratuit

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| gratargratar a răspuns:

Te duci mai intai la medicul de familie, care o sa-ti dea trimitere la gastroenterolog. Acolo o sa faci o ecografie pentru a vedea marimea pietrelor si, eventual, natura lor. Apoi doctorul iti spune daca poate fi tratat conservator, sau este nevoie de interventie chirurgicala.
Pietrele astea se formeaza la nivelul vezicii biliare si coboare prin ducte. Durerea apare atunci cand se blocheaza in duct si destinte canalul. De obicei se face interventie chirurgicala laparoscopica. Operatia e gratuita, este relativ usoara, si se face in toate spitalele judetene din tara.

| anonim_4396 a răspuns (pentru gratargratar):

Este gratuită, citeşte comentariul de aici. Este singurul de care ai nevoie.

| DenisIonut01 explică (pentru gratargratar):

Mulțumesc de raspuns, am aflat de pietre de la urgente si medicul de acolo (gastroenterologie) a recomandat operatia. La inceput mi-a fost teamă si nu am dorit dar aparuse azi iar o criza de asta

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu vrei sa scoti fierea atunci tii toata viata un regim strict si rigid: FARA tocaturi, fara carne prajita, fara sosuri, fara carnati, fast-foos sau salamuri, fara sucuri, fara alcool, fara dulciuri.

Nu inteleg de ce nu vrei sa scoti fierea care-i predispusa la tine sa formeze pietere si sa doara?
Este un organ care se poate elimina si poti tari fara ea toata viata. Eu am trecut prin opreratia asta acum 25-26 de ani si m-am simtit minunat dupa ce am scos-o.

Operatia de colecist dureaza in sine 15-20 minute, fiindca la fel de usoara ca si cea de apenditicita, iar a doua zi poti fi dat acasa.
Daca esti minor sau esti asigurat medical, se poate face la orice spital de stat, pe gratis.

| gabicoo a răspuns:

Gratuit este doar la un spital de stat. Asta teoretic, pentru că cu toate că le-au mărit salariile medicii pretind și iau în continuare șpagă.

| ninuku a răspuns:

Nu ai ce face altceva decat operatie pentru ca nu exista tratament. Singura cale sa scapi de ea este operatia care este o operatie minim-invaziva.
Citeste aici ca sa vezi mai sigur ce trebuie sa faci:
https://digestmed.ro/articole-blog/pietre-la-fiere/

| DenisIonut01 explică (pentru ninuku):

Dar o fi gratuita?

| ninuku a răspuns (pentru DenisIonut01):

Nu stiu daca e gratuita, te duci la medicul de familie si il intrebi.