anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Are vreo legătură alimentația cu starea psihica,adică am mâncat fast food și dulciuri și parca brusc mi s-a schimbat starea dar nu știu dacă e de la hrana și nu din cauza că mi-am dat lichidarea din cauza faptului că șoferii nu opreau autobuzele în stație să mă ducă la lucru,cică era nou șoferul și nu știa că trebuia să oprească acolo că ăla era în concediu,dar cred că mă mint cei de la firma de recrutare,cred că nu sa mai vrut să lucrez acolo din n motive
Dar cu frigul are vreo corelație depresia? Se poate agrava de la frig sau sa reapară? Până acum câteva zile eram cat de ok,ba chiar foarte ok uneori și de câteva zile parca o revenit depresia e foarte ciudat eu nu mai reușesc să înțeleg mecanismele acestei boli, este incredibil de complexă, acum înțeleg de ce oamenii de știință nu au aflat nici în 2022 mintea și nici măcar psihiatrii nu cunosc foarte bine mecanismele bolilor psihice!
Sa fie de la frig și de la hrana? Ca job nu e problema îmi găsesc eu în altă parte
Cred că și păcănelele mi-au făcut rău chiar daca am câștigat zilele astea,am realizat că sunt dependent dar văd că pot sta departe de ele daca îmi impun,nu s chiar așa de dependent
Oare scade nivelul de serotonina și dopamina când pierzi la jocurile alea?
Eu oricum nu sunt foarte mirat mi sa mai întâmplat să cred că am scăpat de depresie și să reapară brusc,sunt conștient că de așa ceva nu o sa scap de cat când voi închide ochii de tot cu tot cu tratamentele astea care din punctul meu de vedere nu vindeca nici o boala psihica ci doar le ameliorează,poate oricine să susțină că vindeca dar eu nu cred, după ce nu le mai iei problemele reapar, ba chiar mai rau!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Are vreo legătură alimentația cu starea psihica. Da, are.
Dorința ta de a te vindeca șu lupta ta de a vindeca te poate ajuta.
Medicamentele și medicii singuri fără tine nu pot.

| Mosotti a răspuns:

Nu are nici o legatura alimentatia, majoritatea mananca fast food si dulciuri, se ingrasa, dau unii in diabet, colesterol, tensiune, ficat gras, dar nu au treaba psihic. Si copii la fel.
De aia se zice ca e epidemie de obezitate, si psihic n-au nici pe dracu, decat poate ca sunt grasi si le e rusine, dar aia e alta.
Pot da in depresie dar de la asta, de rusinea lumii.

Nu conteaza ca depresia scade sau urca, sau anxietatea, balanseaza chimia defecta din creier, ca ai o boala, si boala face asta.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Sa ne ie-ie morga cu bolile noastre laughing
Eu zic că are legătură hrana cu starea psihica sau spirituală an testat chiar euwinking acum fiecare cu părerea lui

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai la tine oricum balansa chimia, si poate cand mancai aiureli, frica se accentua si probabil de aia te simteai mai nasol, sau depresia se accentua ca apareau si sentimente de vinovatie ca ai mancat aiureli. Dar nu de altceva, deci nu era legatura directa intre masa si stare.
Iti zic asa ca sa nu te mai amagesti...ca tu vrei sa gasesti o cauza care sa se rezolve de fapt, si sa fie de acolo.
Si de fapt problema e ca tu esti rezistent la tratament si nu te poti trata.

Ptr ca si daca o sa mananci doar ce trebuie, tot asa o sa te cam simti.

Da știu că de depresie sau anxietate nu o sa scap niciodată, depresia văd că o reapărut brusc tocmai când credeam că am scăpat de ea, a înțeles că astea nu se mai pot vindeca care sunt cronice fiindcă au remisii dar nici vorba de vindecare, o să trebuiască să luptăm toată viața cu așa ceva și tu și eu, are vreun rost sa luptăm toată viața cu ceva ce ne chinuie zilnic? Tu măcar ai prieteni și o mama eu nu mai am nimic în ***

Depinde daca sa lupti sau nu, daca mai te bucuri de ceva, ai de ce sa traiesti, daca nu, nu, e relativ aici, depinde de om.
Eu ma mai bucur de un net, muzica, film, emisiuni, documentare, discutii cu prietenii, deci am ceva.

Da,și eu ador muzica și filmele horror big grin și mâncarea rolling on the floor
Cu dependenta ai avut dreptate

Pai da, bine ca te mai bucuri de muzica, filme, mancare, etc, deci ai pentru ce trai. In momentul in care nu mai te bucuri de nimic si constant, atunci omu nu mai are de ce sa traiasca daca nu e masochist.

Cu dependenta aia e.

| vodami92 a răspuns:

Pai stii cum se spune zice! esti ceea ce mananci sau bei!

| ElExistaElAudeElVedeElStie a răspuns:

Dacă te rogi cu Adevărată din toată inima da cu Adevărată la el și spui ce ai pe inima ai sa vezi ca el o să-ți deschidă o ușă pe care o sa ai o viață cum nu ai avut niciodatăhappy

| VasileRapidistu13 a răspuns:

Dulciurile duc la scaderea de energie, fii atent mie sarurile gen bicarbonat de sodiu, ceai verde imi dau mai multa energie, incearca-le o sa fii mai bine.

| anonim_4396 explică (pentru VasileRapidistu13):

Am insomnie nu am voie ceai verde, dar știu că e foarte bun dar nu pentru mine