| Rusupaul1991 a întrebat:

Arterele si venele se refac daca sunt distruse?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Distruse in ce mod...
ca atunci cand au ars in foc?

| Rusupaul1991 explică (pentru Simpatic):

De exemplu intr-un accident rutier

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, nu se pot reface singure, trebuind operatie chirurgicala de refacerea a lor.

| relian a răspuns:

Se refac, se repara ele singure sau doctoru dupa caz, fctie de situatie, asta daca nu dai coltu pana ajungi la spital.

| ReddY25 a răspuns:

Greu de crezut

| LisaJulie a răspuns:

Cred ca depinde de cât de grav a fost respectivul accident rutier

| Mihai0101 a răspuns:

Am vazut ca nu raspunzi la intrebari ai mai pus o intrebare ca ai vena sparta si bla bla. Daca tu nu raspunzi la intrebari cum vrei sa te ajute cineva.Mie mi se pare ca trolezi aiurea ai pre mult timp liber

| Lidia09 a răspuns:

Pot să se refacă, dar depinde de graviditatea leziuni și de capacitatea organismului de le restabili. De obicei se fac intervenții chirurgicale, ceea ce eu nu aș propune în viață!

| StefanSilviu a răspuns:

Arterele și venele pot fi susceptibile de deteriorare din cauza diferitelor afecțiuni sau traume, iar capacitatea lor de a se reface poate depinde de gradul și natura leziunii.

Repararea naturală: Corpul uman are capacitatea de a vindeca și repara țesuturile deteriorate, inclusiv arterele și venele. Procesul de vindecare poate implica formarea unui cheag de sânge pentru a opri sângerarea și apoi remodelarea țesutului vascular.

Tratamente medicale: În unele cazuri, tratamentele medicale, cum ar fi intervențiile chirurgicale sau procedurile minim invazive, pot fi necesare pentru a repara arterele sau venele grav afectate. Acestea pot include angioplastia (unde se folosesc baloane pentru a deschide arterele îngustate) sau intervenții chirurgicale de bypass pentru a restabili fluxul de sânge în jurul unor zone afectate.

Implanturi și dispozitive: Unele situații pot necesita implanturi de stenturi (dispozitive care mențin arterele deschise) sau alte dispozitive medicale pentru a ajuta la menținerea sau restabilirea fluxului de sânge în artere.

Transplanturi: În cazurile extreme în care arterele sau venele sunt ireparabile, poate fi necesar un transplant vascular, în care o arteră sau venă sănătoasă este preluată din altă parte a corpului sau de la un donor.

Este important să se ofere îngrijire medicală adecvată și să se urmeze recomandările profesionale în cazul oricărei leziuni sau afecțiuni vasculare pentru a optimiza șansele de recuperare și pentru a preveni complicațiile grave.