Nu te va durea tare iar operatia o sa tina maxim un sfert de ora deci nu te speria. operati om sa fie cat degetul mic
Apendicita acuta doare foarte tare inainte sa te operezi. In dreapta si dedesubtul ombilicului, de regula, dar poti avea dureri si in alte zone ale abdomenului. Depinde de stadiu si de localizarea anatomica a apencidelui.
Operatia de apendicita nu doare deloc, pentru ca se face sub anestezie. Dupa operatie poti avea usoare dureri la efort in zona plagii operatorii, de exemplu la ridicarea din pat, cand se incordeaza muschii abdominali. E o jena dureroasa, suportabila, care nu dureaza mai mult de cateva zile.
HeyAm fost operata cand aveam 5 ani; imi aduc aminte ca durerea a aparut din senin; era ingrozitoare, ma durea in partea de jos a burtii, in special in dreapta.Mergeam cocosata de durere si plangeam (la mine era foarte complicata treaba, era infectie mare si trebuia sa fiu operata urgent)cand am ajuns la doctor, injectia pe care mi-au dat-o ca sa adorm nu-si facuse asa de repede efectul pentru ca aveam infectie mare, si inca imi mai amintesc cand stateam pe patul de operatie si doctorul si alte persoane stateau deasupra mea.Intr-un final am adormitNu am simtit nimic la operatie,dimineata cand m-am trezit credeam ca fusese doar un vis
Ideea e ca daca ai dureri in partea de jos, in dreapta, ai face bine sa consulti rapid un doctor, ca sa te asiguri ca nu e ceva grav, pentru ca altfel risti sa-ti faci rau singuraBafta!
Buna!
DEpinde de felul ei. Daca ai peritonita (Adica a avut puroi) o sa te doara mai rau decat la cea normala si pe-o perioada mai lunga de timp. In general, dupa operatie, te doare doar locul operat, adica partea dreapta a burtii. In timpul operatiei, n-o sa simti mai nimic datorita anesteziei, dar o sa fie cam aiurea dupa ce-ti trece efectul. Nu stiu daca tu te-ai referit la durerea de dupa sau la cea dinainte de a fi diagnosticat, dar eu ti-am zis dupa operatie. In legatura cu inainte, se manifesta diferit in functie de persoana. De exemplu, la mine a inceput prin febra mare (39+) iar abia cand am ajuns la doctor si-a dat seama ca problema era apendicul care vroia sa iasa. Deci semnele pot fi diferite. Altii au probleme cu burta inainte. Unei prietene i-a fost foarte rau cand a fost cazul de apendicita, vomita, si nu se putea ridica de jos. DEci depinde de persoana. Cel mai bine, cand ai niste simptome ciudate, sa mergi la un doctor, caci daca stai mult cu apendicele inflamat, poti face puroi la el, si o sa fie mai grav. Poti chiar murii daca sta mult prea mult inflamat. Deci ai grija!
Sanatate!
eucosmyn întreabă:
User252426 întreabă: