| RichardCezar a întrebat:

As dori cat mai multe detalii despre endocrinologia in Romania. Nu despre ce este aceasta ramura in sine deoarece stiu cu ce se mananca si sunt foarte pasionat de sistemul endocrin. As dori sa stiu cat de solicitanta este meseria de medic endocrinolog; cat timp petrece o astfel de persoana lucrand; care este un salariu mediu al unui endocrinolog in Romania (in domeniul public); salariul unui rezident endocrinolog?(din cate stiu sunt 4 ani de rezidentiat) si orice alt detaliu care il considerati important.

Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Meseria de endocrinolog este pe cat de solicitanta o vrei. Poti munci 7 ore pe zi intr-un cabinet fara mari pretentii, sau poti munci 14 ore pe zi intr-o mare clinica universitara. Salariul mediu al unui endocrinolog variaza intre 1400 si 2000 de lei, in functie de vechime si grad. Un rezident incepe cam cu 950 de lei si salariul creste cu 50-70 de lei in fiecare an

| RichardCezar explică (pentru Brigaela):

Multumsesc frumos!

| RichardCezar explică (pentru Brigaela):

As mai putea sa va intreb cateva detalii? Am nevoie pentru prezentarea profesiei dorite. Care este trasel educational necesar a fi parcurs pentru dobandirea acestor competente? Desigur, stiu ca trebuie urmat liceul, facultatea de medicina (cei 6 ani) si apoi 4 ani de rezidentiat in endocrinologie. Dar nu ma pricep la ce examene importante mai sunt in timpul faculatatii intre anii preclinici si clinici sau intre clinici si rezidentiat. sau orice de genul.

| Brigaela a răspuns (pentru RichardCezar):

Nu prea iti inteleg intrebarea, incearca sa fii mai explicit si da-mi si mie sursele din care te-ai documentat ca sa vad exact la ce te referi. Ce carti ai studiat pentru a stabili traseul educational?

| RichardCezar explică (pentru Brigaela):

Nu m-am exprimat prea bine. Eu vreau sa stiu doar ce examene se dau intre anii pre-clinici si clinci, dupa terminarea facultatii inainte de rezidentiat si ce examen dupa rezidentiat. (daca se dau).

| Brigaela a răspuns (pentru RichardCezar):

Intre anii clinici si cei preclinici nu se dau examene speciale, doar examenele din cele doua sesiuni ale fiecarui an. La terminarea facultatii se da examenul de licenta (teza scrisa si sustinerea proiectului). Dupa rezidentiat, fiecare stagiu din rezidentiat (stagiile au durata intre doua saptamani si 6 luni) se incheie cu un examen, de obicei practic, stabilit de coordonatorul acelui stagiu. La sfarsitul rezidentiatului se da examenul de medic specialist (cu proba scrisa si doua probe practice)

| RichardCezar explică (pentru Brigaela):

Mulțumesc muult!

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat