| ExistaMosCraciun a întrebat:

As dori sa aud si eu pareri pro si contra scoaterii bilei ( sper ca am nimerit termenul, ii mai zice colecist sau fiere ). Multam!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Depinde cat de mari probleme iti face. In general, trebuie sa stii ca dupa operatia de scoatere a colecistului, va trebui sa tii regim toata viata, nu vei fi un om perfect sanatos. Nu vei avea voie sa mai mananci prajeli, conserve, sa consumi alcool (practic deloc sau in cantitati foarte foarte mici). Va trebui sa mananci regulat, de 5 ori pe zi, fara salturi peste mese.
Insa, daca ai niste pietre mobile, care iti dau des colici, poti face colecistita acuta sau icter mecanic, ambele urgente chirurgicale si o sa ajungi sa fii operata de urgenta, ceea ce este de nedorit (riscuri operatorii mai multe, complicatii mai frecvente si mai severe). Si tot fara colecist ramai.
Asadar, oricum ai da-o, nu e bine. Ai risc mare de complicatii, faci mai mult de o colica biliara la 3 luni: te operezi fiindca riscurile sunt mari. Nu iti face probleme decat rareori si mai ales cand nu respecti regimul: respecti regimul mai strict si o lasi in pace.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sorina, cat de des faci crize de fiere? Si la doi mici si un tap de bere acum, ai probleme?

| AdelinaC a răspuns:

Eu sunt contra pentru ca in organism orice organ, cat de mic ar fi el, are rolul sau si daca il elimini se da totul peste cap.

| Parmalat a răspuns:

Deci e cam ce ti-am spus si eu, hai sa gasim alta solutie :*
Si da-i o funda Brigaelei, fiindca in afara de gastroenterologie unde am pretentia ca American Journal of Gastroenterology mi-a oferit o gramada de informatii, pe restul specialitatilor medicale ne mai lamureste si pe noi.

| ExistaMosCraciun explică:

@Brigaela: 5 mese pe zi? sa nu consum un tap si doi mici sau gratar? Il las acolo pe el, pe colecist, pe mama lui!

| ExistaMosCraciun explică:

Cam o data pe luna, motivul principal este fie ca ma supar foarte tare, fie ca ma indop cu ceva nesanatos,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eeeeeeee, surioara mea! esti pe aceeasi tema cu mine, fratelui meu i-a scos fierea si zicea ca e bine sanatos, nu-i asa! acum e mai rau, ma pune sa gasesc doctor care sa-i puna fierea la loc ca nu mai are somn nici trai, dar el trebuia sa respecte un anumit tratament pe tot parcursul vietii si mi-a zis in felul urmator, ba nenica, fara malai si futai nu rezisti, asa ca pina la scrius-mi al din frunte tot oi bea si tot oi... ne ne hic, no ni la iei ma merji cu oile, da ci credeati ca vorbesc urit? ete ha, cind imi arde de **** eu pe toate am sa va... iubesc. Na acum si sezi bine love struck