Dupa cazul care l-a spus @Bunny, este foarte trist. Eu iti spun sa nu faci anestezia aceia.
Durerile vor trece, dar te vei simti minunat cand iti vei auzi puiul urland.
Sora mea a nascut pe 1 octombrie. A nascut pe cale naturala, fara anestezii, fara nimic. Chiar daca dupa nastere s-a simtit un pic rau, a doua zi ii era mai bine.
Te sfatuiesc sa nasti natural.
Nu vreau sa te sperii dar astazi am fost la un curs la facultatea de psihologie si un profesor povestea un caz adevarat despre o psiholoaga.Ideea povestii era despre comunicare.Ironia e ca tipa era si psiholoaga si a preferat sa vorbeasca cu barbatul la telefon 4 ore decat sa isi sune doctora.Cand a vazut un doctor pe acolo i'a cerut sa ii faca o epidurala. Apoi ea statea si astepta(ce.nu stiu) si nimeni nu stia ca ei i se facuse anestezia.In timpul asta ea nascuse si nici macar nu a simtit.Intr'un final a venit o asistenta si ia vazut ca nascuse si copilului i se si infasurase cordonul in jurul gatului si era tot mov. L'au si resuscitat.Copilul s-a salvat dar de 2 ani sta in spital si traieste cu aparatele.Nu vede, nu se misca, e ca o leguma. Tipa nici macar nu auzise cand a cazut pentru ca vorbea la telefon.Greseala a fost ca nimeni nu a fost anuntat. Dar si anestezia aia daca tu nu vei simtii nimic cum vei ajuta copilul sa se nasca? Sau cum vei simtii momentul cand se naste? Eu zic ca cel mai bine este sa nasti normal.Sunt femei care au avut tot felul de complicatii si au rezistat si fara anestezie.Deci nu iti face griji pentru durere ca o sa treaca:*. Oricum anestezia este pentru momentul nasterii si pot sa te asigur ca nu nasterea in sine doare, ci momentul travaliului cand se departeaza oasele. Cel mai bine e sa fii cat mai sigura, caci nici femeia respectiva nu se astepta la asa ceva si totusi s-a intamplat.Intr'adevar sunt cazuri 1 la 1. 000. 000 dar totusi se intampla. Daca vrei sa nasti mai usor iti recomand nasterea in apa.Presiunea care apasa pe burtica ajuta mult mai mult decat anestezia. Sper ca nu te'am speriat cu povestioara dar ti'am zis'o spre binele tau.Iti urez succes la nastere si sa ai un copil sanatos si frumos sa poti sa te bucuri de el:*!
Un risc exista si cand treci strada pe verde.Trebuie sa semnezi un act in care se specifica riscul, fiind destul de mic, dar exista.Intimpul nasterii, al expulzarii, anestezia este anulata, altfel nu ai putea simti contractiile iar procesul ar fi foarte lent, ceea ce impiedica oxigenarea creierului bebelusului.Se pune la o anumita dilatare si se scoate la alta, niciodata de la inceputul travaliului pana la sfarsit. Te poti misca, anestezia anuleaza doar durerea simtita la contractiile uterului. Ajuta, doar, pentru a nu obosi in timpul contractiilor, pentru a avea forte la expulzare.
Iti recomand sa te uiti si peste articolul Cum alegem maternitatea? http://www.qbebe.ro/......tatea__q__ Multa sanatate!