| xTeddyBear a întrebat:

As putea sa-mi sparg abcesul singura? N-am bani de stomatolog big grin.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| PinkkRosee a răspuns:

Da poti, dar infectia se va raspandi peste tot si abcesul se va mari.Strange bani si mergi la un medic stomatolog.Cred ca ai vreo masea cariata sau vreun dinte cariat, si toata infectia se strange in gingie, langa dintele/maseaua respectiva.
Sper ca te-am ajutat.Bafta! happy

| ellaaaaaaa a răspuns:

Nu e bine. poate ti se infecteaza apoi o sa te duci in genunchi la dentist cand o sa ai dureri insuportabile

caramela
| caramela a răspuns:

Buna! daca e mare, se sparge singur, daca nu cu o scobitoare asa a facut sotul meu.

| gigite a răspuns:

Numai prin apasare, presare, cu ceva steril si apoi pansament micut un timp!

| AikkoxD a răspuns:

Clăteşte-ţi gura cu ceai de muşeţel timp de 2-3 zile, iar abcesul poate să treacă. Dacă nu, cu un pansament uscat şi unul îmbibat în ceai de muşeţel îl spargi. Cu unul dezinfectezi şi cu celălalt îndepărtezi puroiul ăla. La final, clăteşti iar gura cu ceai şi scuipi.

| Buburuza2306 a răspuns:

Da, am o prietena care avea un abces si s-a dus la stomatolog, nu i-a facut nimic altceva decat i l-a spart, si a pus-o sa scuipe infectia aia, deci chiar e indicat sa-l spargi. Succes!

| IMC90 a răspuns:

Nu faci absolut nimic daca il spargi. Aia e o infectie iar puroiul reprezinta doar leucocite moarte. E ca si cum ar fi razboi si pe tine te-ar deranja doar soldatii morti de pe campul de lupta.
Trebuie tratament antibiotic, si, dupa vreo 2-3 zile de antibiotic (daca nu se retrage singur) drenat.

Răspuns utilizator avertizat