Fa un ceai de musetel din doua plicuri. Dupa ce fierbe, scoate plicurile, lasa-le sa se raceasca pana la o temperatura suportabila pentru piele si aplica-le pe ochi timp de 15 minute. Repeta operatia in fiecare seara. Nu mai folosi fond de ten ci corector - concealer.
Infuzia de patrunjel (la fel de buna si pentru pistrui) sau infuzia de busuioc te pot ajuta. Se aplica comprese caldute pe ochi si se schimba in momentul in care s-au racit; cel putin asta am gasit eu pe net
Comprese pe ochi cu macerat (24 h) din 50 g rozmarin sau musetel in 100 ml apa minerala, cataplasme cu castraveti rasi, cataplasme cu cartof ras.
Retete usoare, naturiste si la indemana ti-au oferit si celelalte eve, chiar o sa aplic si eu unele dintre ele pentru ca si eu am cearcane ( la mine apar din cauza oboselii. Am descoperit de curand cel mai bun anticearcan folosit vreodata. Kallos. L-am cunmparat de la Auchan, chiar la intrarea in magazin au o reprezentanta si am dat pe el in jur de 40 de mii. L-am luat la sugestia lui beauty_lover, care a raspuns la o intrebare asemanatoare...
Ar fi bine sa te duci, totusi, la analize. Cearcanele apar si din cauze interne ( bolile de ficat, de exemplu). Nu vreau sa te sperii, dar e bine sa iei in calcul si acest lucru, mai ales ca la tine nu este vorba despre oboseala sau solitari ale ochilor.
asta e ce am gasit pe net. sper sa ajute
De cele mai multe ori, cearcanele apar din cauza oboselii cronice, a stresului, a orelor lungi petrecute in fata calculatorului sau a televizorului, dar si din cauza fumatului si a dietei nepotrivite.
Ele sunt inestetice si toti vrem sa scapam de ele. Cum faceti insa acest lucru? Cel mai important este sa va schimbati stilul de viata, sa dormiti mai mult si sa manancati sanatos.
In cazul in care nu reusiti sa faceti acest lucru, puteti apela la tratamente naturiste care de multe ori sunt eficiente.
Un remediu simplu pentru care puteti opta este aplicarea feliilor de cartofi pe pleoape, timp de 10-15 minute. Va spalati apoi cu apa calduta.
Aplicati comprese reci cu infuzie din petale de trandafir. O lingura de petale uscate la 100 ml apa. Se folosesc trandafirii de dulceata.
Si compresele cu infuzie de flori de tei reduc cearcanele. Se pun alternativ, comprese reci si calde. Se incepe cu compresele calde si se termina cu cele reci.
La fel se procedeaza si cu ceaiul de albastrele. Plantele se pot gasi la orice magazin naturist. Se face o infuzie, apoi cand ceaiul e caldut se folosesc doua discuri demachiante pentru comprese.
O metoda clasica de combatere a cearcanelor este "lingura din congelator". Puneti doua linguri din inox in congelator pentru jumatate de ora, apoi le scoateti si masati cearcanele cu partea bombata a lingurei.
Si castravetele este eficient in tratarea cearcanelor. El este folosit inca din vechime in tratamentele cosmetice... mai mult
-Pentru estomparea cearcanelor, poti aplica dedesubtul ochilor comprese cu ceai de albastrele alternandu-le cu cele de musetel cald. Eficiente impotriva cearcanelor pot fi insa si compresele reci cu ceai de sunatoare. Pentru atenuarea cearcanelor, in zona de sub ochi mai pot fi aplicate si felii de castravete sau de cartof crud.
IoanaIonuca întreabă:
anonim_4396 întreabă: