Eu am tratat-o pe fetita mea de afte cu Ossidenta concentrat.Se pune pe betigas din acela de urechi si se tamponeaza aftele cam de 4-5 ori/zi.Ustura putin, dar are efect. Dupa asta nu se bea sau mananca cam 1 ora.
Bună.
Badijonări cu glicerină boraxată mentolată, violet de gențiana 1%, tinctură de propolis, gargară cu ceai concentrat de mușețel, baie bucală cu soluție alcalină (o linguriță de bicarbonatul de sodiu la un pahar de apă călduță).
Pa, pa.
In caz ca iti apare iei apa de gura, da vezi ca trebuie sa scrie corsodil si nu te ustura da de dimineata nu o sa mai ai gust cateva minute.
Daca vrei un tratament naturist: inmoi lamaia in miere si freci in locul respectiv de 3-4/zi; daca vrei un tratament medicamentos iti recomand glicerina 20ml+2tb stamicin... pui un pic din preparat pe o compresa sterila si freci locul respectiv bine ( chiar daca iti da sangele) de 3-4ori/zi; iar daca stomatita este foarte intinsa iti recaomand sa iei un cp de 150mg de fluconazol/zi! Sanatate!
Salut. Uite:
Tratamentul stomatitelor aftoase se bazeaza pe solutii dezinfectante, preparate imuno-stimulatoare, vitaminizante, intretinerea igienei gurii si evitarea substantelor iritante.
Se recomanda schimbarea alimentatiei: evitarea hranei acide, a celei care contine grasimi.
Sper ca te-am ajutat si nu strica o fundita mica!
denispop14 întreabă: