| AndreeaDeeaDs a întrebat:

As vrea sa imi ajut un prieten. Acesta nu este chel, are inca par in cap, dar tatal lui (cu care seamana foarte mult) plus unchiul, au chelit. El doreste sa previna asta. Se poate face ceva? Exista vreun tratament pentru cresterea parului? ce recomandati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Un tratament este Propecia, exact pentru asta se da.
Adica e un trat pentru evitarea caderii parului. Ca daca a picat, adios.
Sa discute cu un medic endocrinolog.
Asta daca deja a inceput sa pice, daca inca e des si ok, nu e cazul, sa discute cu medicul doar daca simte ca incepe sa pice, ca poate nu pica niciodata, nu stim, fara leg ca ai lui sunt cheli.
Propecia umbla la cauza chelirii la barbati. Nu se vindeca, trebuie luat mereu, dar asta e.
Dar poate are noroc si nu incepe sa-i pice si lui parul.

Evident ca are si efecte secundare e posibil, scazand nivelul de testosteron, poate sa aiba libido mai mic, insa nu neaparat.

| Frank51 a răspuns:

Implant de par, dar e cam scump, mai bine se tunde chel si arata ok.

| SilentRain a răspuns:

Implant de par, daca genetică lui spune că trebuie să fie chel poate incerca tot de pe piața ca nu-l va ajuta prea mult

| CodrutElian1990 a răspuns:

Daca ar exista tratamente nu ar ii atatia barbati cheli. Pe internet o sa gasiti tot felul de cauze si tratamente. Cand eram foarte tanar ma tundeam la zero sa nu-mi cada parul. Un om m-a intrebat de ce o fac. I-am spus. Mi-a zis ca este o iluzie. Caderea parului nu poate fi oprita. El a fost si in SUA si in China si alte tari, dar n-a gasit tratamentul.
Un dermatolog mi-a spus ca principala cauza este data de hormonii sexuali. Da, este ereditara prin transmiterea ereditara a a producerii acestora.
Asta este pentru cei care nu au diferite boli, chiar de piele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Caderea parului este genetica, cat si hormonala. Poate fi incetinuta si chiar reparata(intr-o anumita masura) cu substante de genul : finasteride, dutasteride.(acestia blocheaza hormonul DHT responsabil pentru caderea parului). Minoxidilul si Derma-roller-ul ajuta la cresterea parului. Desigur exista si implantul de par, dar si dupa acesta se prescriu acele substante ce blocheaza hormonul; pentru a nu se pierde din nou parul. Recomand cu caldura canalul de YouTube MORE PLATES MORE DATES pe subiectul hairloss. Vei invata multe. Exista solutii, doar ca nu sunt populare. Vezi daca poti gasi in România.