| Aldutssss31 a întrebat:

As vrea sa-mi raspunda doar cineva care se pricepe.De ceva timp am mucoasele foarte uscate,gura, nasul si zona vaginala.Asta se intampla de câteva luni bune si nu găsesc cauza.In zona intima mi s-a descoperit un streptococ agalactiae dar nu stiu daca are vreo legatura.Beau ff multe lichide dar gura este ff uscata, cand mananc trebuie sa beau apa ca alfel nu pot sa mananc iar in timpul sexului trebuie sa folosesc mereu lubrifiant.Care este cauza? Am programare si la doctor dar as vrea sa stiu la ce sa ma aștept.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Diabet, fa ti glicemia sa vezi cît este. Ce varsta ai?

| sierra1 a răspuns:

"As vrea sa-mi raspunda doar cineva care se pricepe"

din start: se "pricepe" doar medicul, ceilalți sunt doar niște mărunți DILETANȚI care ar trebui să te indrume la un cabinet și să lase pserudo-consultațiile online

--------------
"...Am programare si la doctor"

apreciez, asta de soluția!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la medicul de familie urgent.nu are legătură cu acea bacterie ...pare să îmi sune sindrom sjogren da e cale lungă până acolo e boala grava ....sar putea sa ai lipsa de minerale și vitamine

| Druga_Constantin_1988 a răspuns:

Cred ca nu te hidratezi destul, de obicei mananci sarat?

| Druga_Constantin_1988 a răspuns (pentru Druga_Constantin_1988):

Motive din cauza carora nivelul estrogenului scade:

– menopauza;
– eliminarea ovarelor prin interventii chirurgicale;
– nasterea si alaptatul;
– fumatul.

Cel mai bun lucru de facut in asemenea situatii este sa ai grija ca intotdeauna sa fii bine hidratata. Consumul a 8-10 pahare de apa pe zi ar trebui respectat cu sfintenie. Acest obicei sanatos te va ajuta pe termen lung.

De asemenea, pentru a-ti imbunatati viata sexuala, ar trebui sa existe si o anumita comunicare intre tine si partenerul tau. O astfel de atitudine cu siguranta va poate ajuta sa va ocupati de problema cu mai multa usurinta.

Deschiderea si sinceritatea in privinta problemelor pe care le aveti le face sa paleasca in importanta. Daca uscarea vaginului nu poate fi rezolvata prin unele masuri aplicate acasa, poti cere oricand ajutorul unui medic.

Cateva metode de a indeparta uscarea vaginului:

– evita sapunurile si gelurile intime care nu respecta pH-ul natural pentru ca pot fi un motiv pentru uscarea vaginului;
– poarta lenjerie din bumbac, aceasta ajuta la buna circulatie a aerului, permitand pielii sa respire natural;
– evita baile cu spuma si nu folosi pudre sau parfumuri pentru zona intima;
– aplicarea unui ulei cu vitamina E poate fi utila;
– evita dusurile vaginale prea dese;
– adauga iaurt in dieta ta zilnica pentru ca acesta are "bacterii prietenoase" ce lupta impotriva celor patogene;
– consumul uleiului de in te poate ajuta la reducerea uscaciunii vaginale. Il poti adauga la alimentele pe care le consumi la micul dejun;
– foloseste lubrifianti pe baza de apa.

cred ca asta te-ar ajuta