Am citit mai sus si imi pare rau, nu sunt de acord cu faza: o boala te face mai puternic, mai credincios. Imi pare rau, am o gandire logica si ma bazez pe fapte nu pe minuni.
Draga -zazu- bolile "apar" asa : congenital, prin folosirea instrumentarului nesterilizat (manichiura, medical), prin contact sexual neprotejat, genetic (predispozitia la anumite boli)... etc., in mare stii.cum.
Nu cred ca bolile ne fac sa fim pacatosi!
De acord cu pupimik, referitor la cleptomanie... dar, pana la a fi un pacat..., e o infractiune!
Bine punctat sindromul Tourette!
Homosexualitatea, daca la asta te refereai, nu este o boala, nu este un pacat, este o orientare sexuala la care unii ajung din cauza dezamagirilor in relatia cu sexul opus, dar majoritatea se nasc cu aceasta preferinta (vezi si transexualii) Iata dovada explicata si argumentata stiintific!
http://stiri.kappa.ro/......40619.html
Stiinta cerceteaza si argumenteza!
Nu crede fara sa cercetezi!
Daca suferim de o boala suntem bolnavi - pacatosi sunt cei care fara sa sufere de nimic incalca cele 10 porunci si de multe ori legile umane.
Faptul ca suferim de o boala (oarecare) nu ne face pacatosi, mai degraba suferinzi.
Daca in intrebare te referi la o anumita boala, care semnaleaza existenta indubitabila al unui pacat, atunci putem arata ca, aparitia unei boli cu transmisie sexuala intr-un cuplu (pana atunci) sanatos, acesta fiind semnul cel mai elocvent ca in cuplu cineva "a calcat stramb".
Faptul ca suferim de o boala (oarecare) nu ne face pacatosi, mai degraba suferinzi.
Daca in intrebare te referi la o anumita boala, care semnaleaza existenta indubitabila al unui pacat, atunci putem arata ca, aparitia unei boli cu transmisie sexuala intr-un cuplu (pana atunci) sanatos, acesta fiind semnul cel mai elocvent ca in cuplu cineva "a calcat stramb".
In nici un caz. Bolile apar din diverse cauze: mediul poluat in care traim, alimentatie proasta, ereditare etc. Daca e sa vorbim din punct de vedere teologic, toti oamenii sunt pacatosi, dar in nici un caz o boala nu-ti determina statutul de pacatos. Bineinteles ca fiecare crede ce vrea. Eu personal nu cred ca o anumita boala inseamna consecinta unui pacat. Daca ar fi asa ..ai vedea numai oameni in bastoane.
Nu cred ca o boala este neaparat consecinta unui pacat. Cu toate acestea, Dumnezeu ingaduie aparitia bolilor pentru a ne face mai credinciosi, mai puternici...
Dumnezeu nu vrea ca noi sa incalcam cele 10 porunci, cu toate acestea nu ne pedepseste printr-o boala neaparat, ne va pedepsi la judecata. Eu cel putin asa cred, daca altcineva are o alta parere, o respect.
Regla, daca stii sa privesti o boala si sa o accepti Dumnezeu te poate face sa treci peste ea, sau nu, e decizia Lui, dar da, in conceptia mea, acea boala te apropie mai mult de El daca stii cum sa o percepi.
Boala cea mai grea este pacatu. cea mai grea boala este boala sufletului nu a trupului, trupul cand ii vine randul putrezeste dar daca sufletul putrezeste nu este bine, atunci inseamna ca D-zeu s-a suparat cu adevarat pe noi.
E un pic mai altfel.
Hai sa luam un exemplu: Cleptomania... ce poate fi bagata la capitolul de boala...sau viciu.Indiferent unde o incardezi... e un pacat.(Daca aruncam o privire in Decalog... dam peste o porunca ce zice "Sa nu furi"). Fiind bolnav de cleptomanie...implicit...pacatuiesti.
Un alt exemplu si mai elocvent... e sindromul Tourette.In general oamenii ce sufera de sindromul Tourette adreseaza celorlalti cuvinte obscene si injuraturi.Pacatuiesc...fara voia lor.
Zazu, ti s-a dat un raspuns la intrebarea respectiva in continuare daca citesti, si nu a zis nimeni ca trebuie sa "ii faci felul" pentru ca este un pacat faptul ca este homosexual, fiecare este liber sa traiasca cum vrea, pentru pacatele facute D-zeu va judeca si va pedepsi.
Aceasta boala de care spui u nu este chiar o boala vizibila ci interioara! Aceasta bolada intr-adevar este un pacat si se numeste sinucidere! multi au aceasta boala pe baza de nervi stres jigniri! multe sper ca ti-am fost de folos