anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa stiu daca exista medicament pentru hepatita C pentru cei care nu au raspun la interferon?
Si in cazul daca se ajunge la ciroza hepatica exista vreun medicament?
Daca vreti sa-mi spuneti dati un link sau numele acestui medicament.
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ciroza hepatică se tratează cu dietă.

3 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Buna!
In functie de genotipul virusului, medicul recomanda diferite combinatii de medicamente.
Medicamente principale in tratarea hepatitei C sunt:
-interferon (incurajeaza sistemul imunitar sa atace virusul);
-ribavirina (medicament antiviral ce opreste reproducerea virusului).

Ciroza hepatica cauzata de virusul hepatitei C poate fi evitata doar prin tratamentul pentru hepatita C iar alte medicamente pot ameliora doar simptomele cirozei hepatice.

Numai bine!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Sora mea s-a îmbolnăvit de hepatită C in urma unei transfuzii de sânge. Nu s-a vindecat cu tratamentul dat de medicul internist si s-a dus la Cluj, s-a internat si i s-a făcut trei luni un tratament care costa foarte mult, mii de euro, dar l-a primit gratuit. După analizele i-au ieșit bune.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Imunoglobuline daca esti bogat, Daclatasvir (Daklinza), Glecaprevir, pibrentasvir (Mavyret), Ledipasvir, sofosbuvir (Harvoni), Ombitasvir, paritaprevir, ritonavir, dasabuvir (Viekira Pak), Sofosbuvir, velpatasvir(Epclusa), Sofosbuvir, velpatasvir, voxilaprevir (Vosevi).
Ciroza nu se trateaza, pregateste-te de transplant mai tarziu in viata.