| mycutzacryss a întrebat:

As vrea sa va intreb ceva. in legatur cu anticonceptionalele. daca iei anticonceptionala poti ramane insarcinata? din cate am auzit eu este posibil dar intr-un procent foarte mic.este adevarat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista nici o metoda de contraceptie 100% sigura. Asadar, da, daca iei anticonceptionale exista un risc de 5-6 la mie sa ramai insarcinata. Numai abstinenta este egala cu risc de sarcina zero.

7 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

In fiecare masura de prevenire exista un risc, mai mare sau mai mic. Aici cred ca e vorba de undeva 2-3 la mie. Deci exista un risc.

soothe
| soothe a răspuns:

Poti ramane insarcinata daca iei anticonceptionale. Partea intr-adevar proasta, cu sanse chiar mai mari de reusita este ca luind anticonceptionale poti avea mai tarziu probleme de fertilitate si ai sa umbli pentru mama surogat, cum mai umbla pe TPU cineva de vreo luna intreaga.

| sporadic a răspuns:

Riscul e prea mic, poate fi neglijat.

| zorialbi a răspuns:

"Anticoncepţional" = previne concepţia
Efectul dorit = prevenirea apariţiei unui copil
Efectul realizat = împiedicarea existenţei copilului mai mult de câteva săptămâni
Efectele directe ale hormonilor Progesteron şi Estrogen din anticoncepţionale:
1) împiedicarea implantării copilului în uter prin distrofia mucoasei trompelor uterine şi a uterului şi atrofierea glandelor endometrului
2) inhibarea ovulaţiei
3) împiedicarea pătrunderii spermatozoizilor prin modificări la nivelul mucusului cervical
Pentru copil:
2) şi 3) ar putea împiedica concepţia. 1) intervine când celelalte nu şi-au făcut efectul, astfel încât copilul să fie omorât înainte de a se putea hrăni. Deci tu practic poti sa ramai insarcinata de mai multe ori pe an, fara sa stii, iar copilul ta va fi omorat prin anticonceptionalele pe care le iei. E alegerea ta.
Pentru mamă:
Cei doi hormoni sunt sintetizaţi artificial şi dozaţi în cantităţi de până la 400 de ori mai mult decât normal. Efectele secundare sunt multe, afectând serios sănătatea femeii ce le utilizează.
http://vreausaaflu.ro/

| mycutzacryss explică:

Eu nu i-au anticonceptionale ca sa nu am acopii eu i-au din cauza ca am probleme cu ciclul...

| mycutzacryss explică:

Eu nu i-au anticonceptionale din cauza sa nu raman insarcinata. i-au anticonceptionale din cauza ca am probleme cu ciclul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Roxy.eu nu cred ca poti sa ramai.eu iau pastile de 1 an jumate si pana acum nu am avut probleme