Folosesti ciocolata amaruie bruta, "pentru glazura".
Intr-un vas pui cca jumatate apa cat de ciocolata si incalzesti usor la foc mic sau (preferabil) scufundat vasul cu ciocolata si apa intr-un vas mai mare, in care fierbe apa.
Se amesteca in continuu pana ce se topeste ciocolata si ramane o pasta usoara, viscoasa.
Adaugi si amesteci bine, dupa preferinte:
- alune prajite sau
- lapte / lapte praf
- sirop natural de zmeura sau mure
- fulgi de porumb, cocos etc
sau nu amesteci nimic - dupa gustul care vrei sa-l obtii.
Torni crema calda in forme.
Atentie, la racire se intareste!
1/2 kg lapte praf, 1/2 zahar, 250 g unt, 100ml apa, zahar vanilat esenta de rom, nuci macinate.Intr-un vas se amesteca zaharul cu apa si se pune la fiert cam 15-20 min, pina obtinem un sirop, adaugam apoi laptele praf si amestecam incontinuu ca sa nu formam cocoloase, se adauga untul topit, cacao, nucile macinate, esenta si zaharul vanilat si amestecam incontinuu.Se da de pe foc si asezam unde vrem noi de obicei eu o asez intr-o tava de iena, pentru a se raci, dacao doresti mai tare o poti pune si la frigider.De obicei se taie cind este rece. Pofta buna.
Reţeta 1
Timp de preparare:
30 min ( complexitate redusa )
Ingrediente:
50 ml. apa, 500 g zahar, 1 pachet margarina sau unt, 500 g lapte praf, zeama de la o lamiie mai mica, sau jumatate de la una mai mare, zahar vanilat sau esenta de rom
Mod de preparare:
Se pune pe foc zaharul cu apa si margarina, se amesteca tot timpul, pina se topeste zaharul. Se da pu-tin la o parte, apoi se pune laptele praf si zeama de lamiie, si se amesteca pe foc mic pina se inglo-beaza totul. Se pune intr-o tava un celofan uns cu unt sau margarina, se toarna compozitia calda si se da la rece. O data racita, se taie in diferite forme.
Reţeta 2
Ingrediente
150 ml apa, 600g de zahar, 1 pachet de unt, 3/4 sticla de esenta de migdale, 500g de lapte praf, 1 pa-har de nuci pisate
Preparare
Se fierbe apa cu zaharul 8 min. de cand da in clocot. Se incorporeaza treptat untul. Se mai fierbe 2 min., apoi se pune esenta de migdale, se toarna in ploaie laptele praf si se bate bine cu telul. Se pune nucile.
Servire
Se poate pune cu un cornet ( cand e calda ) pe prajituri sau pe inghetate sau se baga la frigider si apoi se mananca pe paine ori goala.
Durata
15 min
anonim_4396 întreabă: