anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aș vrea și eu să știu mai exact de ce diabetul e incurabil?
Aș vrea să-mi explicați în detalii scurte și la obiect.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

De ce? Pt ca sunt unele organe,unele sisteme din organism care odata defecte nu mai pot fi reparate si nici inlocuite.
Deci organul numit pancreas nu poate fi reparat si nici transplantat,odata ce s-a defectat la revedere.
Nu ca nu ar merge reparat,omenirea inca nu-i capabila de asa ceva,adica sa repare cine stie ce
Inima,plamanii,pancreasul sunt organe fara de care te duci in alta lume.
Fiecare organ are rolul lui,sau mai multe,in cazul de fata unul din rolurile pancreasului este dea mentine in organism in sange un nivel anume al glucozei,sau a zaharului mai simplu spus.
El produce o substanta care transforma zaharul in exces in altceva,insulina parca ii zice.
Daca se defecteaza si nu mai produce insulina,atunci ne ducem de suflet,zaharul in exces in sange duce la cresterea concentratiei acestuia si de aici apar dereglari in lant,un sange mai gros nu mai circula normal si cum sangele asigura hrana sau duce hrana si oxigenul peste tot,restul iti imaginezi tu.

Deci pe scurt, mancam, mancarea este transformata in zahar, vorbim aici asa in mare si mai simplu, zahar care da energia ce are nevoie organismul.
Noi lucram ca si o masina, avem nevoie de energie.Nu mancam exact cat avem nevoie,sau din acea mancare nu se stie exact cat ai nevoie,ca urmare ai uneori exces,atunci intervine pancreasu,ce este in plus ca zahar transforma in altceva.
La ora actuala pancreasu,urechile sunt organe pentru care nu se poate face mai nimic,asta e,atat putem deocamdata,dafr cel putin este bine ca intervenim noi,dam noi ce nu mai poate organismul.

Deci de aia este incurabil,pentru ca nu stim sa reparam pancreasul,inca nu sintem capabil de asemenea performante,desi unia or sa zica ca nu-i asa,ca noi stim tot, facem tot doar ca unia tin la secret laughing
Daca se putea face ceva nu murea aia de la Apple care la fel a avut probleme cu pancreasu.
Cand o sa cunoastem masinaria numita om in totalitate, de la nivel microscopic si orice celula, orice surubel laughing sa s tim si ce face, de ce face, atunci o sa putem sa ne reparam fara probleme.

Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns (pentru Harfagre):

Amice nu conteaza ce consumi, conteaza ce se intampla dupa.Nu am spus nimic de consumul de zahar, eu toata viata am mancat zahar la greu si nu am diabet.
Mai citeste odata ce am scris, daca maninci cartofi stai linistit ca ala nu cartof se duce mai departe laughing sau amidon sau ce spui tu.
In organism toate is transormate in ce are organismul nevvoie.
O planta nu maninca zahar, nu maninca grasimi, dar si le prepara singure din cateva chestii simple.

Diabetu nu apara datorita consumui de mai stiu eu ce mai mult sau mai putin, ori in cantitati mari sau mici.Ala apare ca se deregleaza organul respectiv, omul nu poate manca excesiv nimic, daca o face ii vine rau imediat si nu-i mai trebuie altadata.
Obezistatea generalizata in statele unite, iauzi, asa ai citit tu sau asa crezi tu?
Afla ca in RO is mai multi obezi can SUA, nu stiu de unde aveti voi ideile astea ca americanii is obezi laughing
Gresit ce spui ca ai consuma nu stiu ce daca ai simti gustu.Aia ce consuma prajituri,dulciuri la greu sa inteleg ca nu simt gustul dulce laughing iar daca maninci cartofi,porumb maninci de regula sa te simti ok,nu tot bagi ca intr-un sac.
In sf fiecare cu teoria lui,bolile apar ca s-a dereglat ceva acolo, iar majoritatea au cauza genetica, is mostenite de ala unia candva undeva care sau defectat, au facut copii la greu, au transmis defectiunea mai departe si aia vedem noi acum.
In rest is povesti, ca mai poate apare si care nu-i mostenit da insa procentu este mic.

| Mosotti a răspuns (pentru relian):

Pancreasul poate fi transplantat, dar e greu apoi, ca trebuie sa iei imunosupresoare ca sa nu respinga corpu pancreasul aluia.
O doctor de la o clinica privata mi-a zis ca s-a transplantat o zona dintr-un pancreas cu celule beta secretoare sa insulina, s-a transplantat in vena porta cumva, si functiona bine pe dat insulina.

Deci s-ar mai putea face ceva, insa e f complicat.
Problema apare ca intr-un pre sau diabet, exista mereu doua componente:
1 - insuficienta insulinica
2 - rezistenta la insulina in plus fata de cat ar fi trebuit
Diferenta intre oameni este doar care din cele doua domina, nu e doar una din ele.

Plus ca uneori problema nu e de la pancreas si nici de la rez la insulina, deci nu e nimic fizic, e si de la creier, se poate deregla centrul glicoreglator si deci daca ai glicemia dimineata 150, in loc sa comande secretie de insulina sa cada sub 100 cum e normal, nu comanda, crezand ca e normala 150 aia.
Sau senzorul de glucoza din pancreas din celulele beta, nu functioneaza bine, desi capacitatea de a dat insulina exista 100 % la o adica.

Si cum zici, nu se pot repara multe in corpul nostru, asta e nivelul, nu avem ce face.

19 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Diabetul de tip 1 este cel incurabil, deoarece este mostenit de la unul din parinti.
Diabetul de tip 2 - este complet reversibil daca se tine dieta stricta si se face sport. Asta arata ultimile studii medicale, fiind decalrata o boala metabolica.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Diabeturile de toate felurile sunt inreversibile!
Astia ziceau ca doar prediabetul e reversibil, dar nu cred nici asta.
Ca un om sanatos genetic fara gene defecte, daca nu ia tot felul de tratamente sau nu devine obez, NU ajunge sa faca prediabet orice ar manca.
Din moment ce ai diabet, cu el ramai, cel mult ramane pe loc, dar nu da inapoi orice faci.

Bine, daca e un prediabet sau diabet fals adica dat de obezitate sa zicem, sau medicamente, sigur ca da inapoi daca scapi de obezitate si tratamente, dar nu de ala e vorba.
Daca se refera la asta, au dreptate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să citești mai multe despre diabet. Nu există boală incurabilă nici boală vindecabilă complet. Există diferențe mari între diabetul de tip 1 și cel de tip 2. Prin dietă, dacă nu s-au produs deteriorări majore, diabetul de tip 2 poate fi vindecat.

| Mosotti a răspuns:

Pentru ca nu s-a descoperit cum sa se repare problema, de aia e incurabil.
Nu pot remedia defectiunea, nu pot face pancreasul sa dea insulina iar la nivel optim, nu pot regla o eventuala rezistenta la insulina marita, daca apare si daca omu e slab.

Nu pot repara defectiunile de la centrii glicoregulatori din creier, ca poate pancreasul sa fie bun, poate sa nu ai rez la insulina, dar creieru sa nu comande bine reglarea glicemiei si sa considere ca 130 e buna, in loc de sub 100, asa ca nu comanda secretia de insulina, desi capacitatea de a secreta insulina este optima.

Cam asa.

| relian a răspuns:

Tu citeste de pe internet, eu spun din ce vad.Peste tot is oameni de toate culorile,tu vad tot ii tragi cu cartofii si amidonu din america, deci dupa tine oamenii inainte de cartofi nu erau grasi, ma refer cei din europa.E bun o fi cum zici tu.Si daca maninci iarba si tot te faci gras, asa ca spune povestile astea altora.
Iar ca informatie,afla ca americani maninca carofi si porumb de mai putini ai decat europenii,asta daca nu stiai,te poti informa,cand a ajuns caroful si porumbul in europa si de cand cultiva americanii cartofi si porumb ok? Asta ziceam si eu,deci las-o mai moale cu caetofii si porumbu de la americanii, mai pune mana pe o carte ceva laughing

Americanii nu au porti la restaurante laughing poate asa e pe la voi, iar la restaurante vin numai din astea slim. Poate o fi fost odata, vad lumea aici balamuc face sport, maninca mai putin.Adevar sunt mexicancele care maninca cat 10 aia da is niste oameni naspa,dar asa is ei deformati din genetica.
Vad nu ai mai spus nimic de americani ca mancau cartofi si porumb inaintea europenilor.
Ca mancau care erau bogati,asa a fost peste tot mereu si in america no sa vezi un aurolac gras niciodata laughing ala nici daca ii dai nu maninca,daca ii dai sa bea aia da.
In RO s-a dus vestea ca americanii is grasi ca asa au vrut aia sa va arate,au filmat pe aia grasii,ca mai sunt,sau supergrasi si romanii au pus botu,de parca in RO n-ar fi,dar asa e cand vrei sa indoctrinezi.
De indulcite artificial toate is indulcite artificial,poate ai vrut sa spui indulcite cu altceva decat zahar,atunci cand pui zagar intr-o mancare, intr-un cozonac ala este indulcit artifical, nu s-a nascut cozonacu ala asa dulce laughing sau cum sa-i zic.
Europenii nu pun nici zahar nici altceva si tot is grasi, ia sa puna ca ar speria lumea laughing
Ok s-o lasam balta ca nu sintem noi in masura sa judecam lumea, fiecare face ce doreste, daca e sa zic de mine am mancat zagar la greu sin ro si aici dar gras nu sunt si nici diabet nu am.

Ai uitat sa spui de fasole laughing ca si aia e tot de prin continentul american laughing are si aia amidon, de toate

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este incurabil datorita faptului ca pancreasul este distrus, numai un transplant de pancreas ar rezolva problema dar este greu de facut asa ceva, atunci unica solutie este insulina care odată introdusa in corp preia functia pancreasului il ajută.

| BlindMirror a răspuns:

Pentru asta există nenumărate chestii de folosit, printre care una numită Google. E mai rapid și mai eficient.