| emarosa a întrebat:

Aseara am ajuns la urgente la spital si mi s-a zis ca am avut o criza de spasmofilie.Cand a inceput eram la o pizza cu prietenii, am fost suparata de cineva si la 5 minute am simtit ca nu mai am aer si le-am zis ca ma duc pana afara sa iau o gura de aer.Cand am vrut sa ma dau de pe canapea am cazut din picioare noroc ca m-a prins un prieten, am lesinat de doua ori, la un moment dat nu mai respiram si mi-a facut acelasi prieten respiratie cardiaca si mi-am revenit.Tremuram de nu ma putea tine nimeni intr-un loc, nici intinsa, nici in picioare, eram cam 90% inconstienta, imi auzeam doar numele strigat de cei din jurul meu.Au sunat la salvare si m-au dus la urgente, acolo nu stiu ce s-a intamplat, doar cand a fost mama langa mine mi-a zis ca tremuram atat de tare incat se misca tot patul si respiram foarte greu si ochii ii tineam aproape peste cap, eram aproape inghetata si nu reactionam la nimic.La un moment dat mi-am mai revenit si doctorul mi-a zis ca eram in penultima faza, mai aveam putin si puteam sa mor daca ajungeam in ultima faza a spasmofiliei. Mi-a dat niste vitamine si calciu, dar cica nu se poate vindeca.Stiti cumva ce as putea face ca sa nu mai trec prin asa ceva?sad[P. S eu nu mai tin minte nimic, ce v-am povestit stiu de la cei care au fost langa mine. ]

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Cam brutala criza asta de " spasmofile". Eu nu cred ca asta a fost, ci mai degraba ai suferit crize convulsive. Consulta un neurolog si fa niste investigatii pentru a vedea care este cauza.

| FloareDeColt_1777 a răspuns:

Pe langa un stil de viata sanatos, iti recomand sa vorbesti si cu un psiholog. Nu numai modul in care ne hranim ne poate influenta sanatatea, ci si evenimentele din viata noastra. Un psiholog poate descoperi acest lucru si vei fi ajutata sa te insanatosesti. Iti doresc multa sanatate!

| andrei95 a răspuns:

Un stil de viata sanatos, mai putin stres si o dieta atent aleasa

| flory13 a răspuns:

Este necesar un stil de viata echilibrat, evitarea tutunului, cafelei si a alcoolului, practicarea regulata de exercitii fizice, odihna suficienta, plimbarea in aer curat, o alimentatie sanatoasa, evitarea si combaterea stresului.incearca sa mananci mai multe legume si fructe, si sa iei vitamina d si magneziu ( dar numai daca iti recomanda medicul)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Wow... eu stiu ca criza de spasmosfilie este cea in care pici pe jos si tremuri de nu mai poti si nu iti trebuie pana nu te pisca cineva... cred ca e grav doar vitaminele alea si ce iti spune doctorul te poate ajuta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este vorba de EPILEPSIE.
Discuta cu medicul de familie.
Chiar daca nu se vindeca o poti tine sub control.
Sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa nu te mai lasi influentata de ce spun toti din jurul tau ( aceasta criza este provocata de catre anumite stari pe care le ai, cum este in cazul tau supararea ) Continua sa iei vitaminele si nu te lasa influentata( ma repet pentru a sublinia acest lucru )! Sper sa te ajute! Multa sanatate!

| Ciprian199 a răspuns:

Si eu am fost diagnosticat cu asta, sunt la sfârșitul tratamentului si nu funcționează
E chiar mai rau, simt ca mor, ați putea sa ma ajutati?
Nu mai rezist sad