| anonkun a întrebat:

Aseară am observat că ceva este în neregulă cu limba mea. Aveam deja niște vagi dureri în gât dar am decis să le ignor. Limba mea are o culoare ușor albicioasă și o textură de „blană"... Am citit pe internet că sunt recomandate spălături bucale cu bicarbonat de sodiu. Deja am făcut una și am luat un decasept. Atâta doar că o prietenă mi-a atras atenția asupra aspectului că am amigdalele scoase. Cât de mult înrăutățeste aspectul ăsta problema? Nu prea vreau să ajung la medicul de familie, din motive personale și aș vrea să știu cât de mult mi se poate înrăutății situația dacă amân prezentarea la medicul de familia în încercarea de a mă trata singură. Am decis să încerc 3 zile spălături cu bicarbonat, iar apoi cu pelin, dacă bicarbonatul de sodiu nu mă ajută. Am luat și un decasept. Orice părere sau sfat este binevenită.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Daca amani vizita la medic pentru confirmarea unui diagnostic si un tratament potrivit, boala ta se poate complica si dupa trei zile de tratament ''dupa ureche'' tot acolo ajungi.Pana ajungi la medic poti sa-ti faci badijonari cu glicerina boraxata alternativ cu spalaturile cu bicarbonat.Ai grija de sanatatea ta!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, ai o candidoză bucală - dacă aspectul seamănă cu cel din imaginea :
http://www.contraboli.ro/stuff/p/candidoza-bucala.JPG

Oricum, este NECESAR un control la medicul de familie şi, eventual ( dacă consideră oportun ) un control de specialitate pentru a primi tratamentul adecvat!

Cu cât amâni mai mult, cu atât se AGRAVEAZĂ infecţia respectivă.

Toate cele bune şi multă sănătate.