| BruneTTe a întrebat:

Aseara am uitat sa iau anticonceptionalele [Yasmin] si abia acum am observat asta, acum cand ar fi trebuit sa iau pastila pentru astazi. Ce fac acum? Le iau pe amandoua, nu? Adica si pe cea de seara trecuta si pe cea din seara asta. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu le iei pe amandoua. daca citesti cu atentie prospectul, pe care ar trebui sa-l stii aproape pe dinafara, scrie ca e complet interzis sa iei doua pastile o data. Pur si simplu lasi in pace pastila uitata, te protejezi cu prezervativ pana dupa urmatoarea menstruatie si faci o consultatie ginecologica in urmatoarea saptamana.
Trebuie sa iei contraceptive cu mult mai multa atentie. Asta este un incident foarte foarte grav care ar trebui sa nu se intample niciodata, sau doar in cazuri de maxima urgenta (cutremur, urgenta chirurgicala, incendiu), in nici un caz din alte motive. Trebuie sa tii o agenda in care sa notezi zilnic daca ti-ai luat pastila si sa ai macar un sistem de alarmare la ora respectiva (alarma de la mobil) si un sistem de verificare (gen un biletel pus pe oglinda de la baie pe care sa-l vezi seara, cand intri la dus, pe care sa scrie: verifica daca ti-ai luat pastila azi). e bine sa rogi si pe cineva cu care locuiesti sa te intrebe, macar din cand in cand, asta pana iti creezi o obisnuinta suficient de puternica incat sa nu uiti in nici o circumstanta.

5 răspunsuri:
| Anonimgirltpu a răspuns:

Scrie pe prospect ce trebuie sa faci exact.

| BruneTTe explică (pentru Anonimgirltpu):

Stiu ce scrie. Dar vroiam sa aud asta si de la CINEVA CARE SE PRICEPE. E usor sa spui:" scrie pe prospect". Daca nu stii, nu mai raspunde.

| Anonimgirltpu a răspuns (pentru BruneTTe):

Cine se pricepe mai bine decat hartiuta care iti spune exact ce trebuie sa faci in orice caz?laughing

| BruneTTe explică (pentru Anonimgirltpu):

Tu chiar nu intelegi. Vroiam sa vad si o parere, de unde stii, poate dadeam peste cineva care a patit la fel, sa-mi spuna "uite asa sa faci, asa am facut si eu". Chestia era ca nu asa se raspunde, puteai sa zici si tu "ia-le pe amandoua" nu "citeste", in fine.

| AngelOfNight a răspuns:

Ia-le pe amandoua si ai grija ca actul sexual sa fie protejat in urmatoarele zile happy