anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aseara m-au cam usturat ochii..nu mi s-a mai intamplat pana acum si cu vederea nu am probleme, vad chiar foarte bine..in schimb imi petrect FOARTE mult timp in fata pc-ului adica: in weekend de cand ma trezesc pana ma culc( de la 8-10 dim pana la 23-00 seara) si in timpul saptamanii cand am scoala camd 4-5 ore...ar trebuii sa nu mai stau la pc atata sa nu ma mai usture? Voi ce ziceti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Ar cam trebui sa mai raresti cu calculatorul, insa cred ca si o lumina deficitara in incapere trebuie inlaturata. Nu e bine daca stai la calculator (ca si la TV de altfel) cu lumina stinsa, pupilele ochilor sunt larg deschise, si lumina monitorului patrunde nestingherita, putind afecta ochiul. Si nici din spatele monitorului sa nu vina lumina, adaugind un plus de radiatii. Asta inseamna ca nu e bine sa ai biroul cu calculatorul la geam. Iar distanta intre ochi si monitor sa nu fie nicidecum mai mica de 50 de cm (tendinta e de a ne apropia mai mult de atit). In plus, e bine ca la 30-40 de minute sa iei o pauza de vedere de 5 minute, adica sa nu iti concentrezi privirea la nimic. Spun astea ca unul care, desi toti ai mei din familie au probleme cu ochii, am reusit sa imi pastrez vederea clara pina la 43 de ani tinind cont de aceste lucruri.
Si mai iesi si tu pe afara, altfel vei rata unele din frumusetile pe care natura ni le ofera ochilor.

2 răspunsuri:
| xXMTGSRRXx a răspuns:

Da si eu am patit. iti recomand picaturi de ochi dar citeste calitatea sa-r putea sa aiba efecte secundare nu trebuie funda imi place doar sa ajut!

| stlucian a răspuns:

Poate niste ochelari antireflex :

http://sanatate.bzi.ro/......ulare-3497

ar putea ajuta.Clar ca stai dintr-o data prea mult (fara pauze10-15 min/h).

http://www.novaoptic.ro/optica-medicala/lentile-de-ochelari/tratamente.html

Personal port ochelari de vedere(sper sa nu ajungi la ei) dar care au inclusa tehnologia antireflex.
Multa sanatate si ai grija de ochii tai B-)