| IonutMiclos a întrebat:

Aseară pe la ora 02:00 am fost la baie și am facut diaree ca ma durea burta si aveam greata.Ma doare burta in jurul buricului ma mananca nasul.Cred ca am viermisori intestinali care ma trezesc din somn noaptea

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Nasul te mananca probabil de la vreo alergie, ca de exemplu citeste mai jos.
Intreaba la farmacie de un antialergic, Claritine ar putea ajuta.

https://stirileprotv.ro/......rozie.html

La burta te-ai dereglat daca ai baut rece, ai amestecat acid cu lapte, cu fructe, combinații care afecteaza stomacul sau ai mancat fast food, ori ciuperci sau alte alimente care au declansat problema ta.
Emetiral pentru stare de voma si Imodiumn sau Furazolidon pentru diaree.
Paine prajita si orez fiert cu morcov.

Se gaseste la farmacie tratament pentru paraziti intestinali sub forma de supliment.
Ideal sa mergi la medicul de familie sa te sfatuiesti cu acesta.
Faci niste analize si te dumirești exact.
Multa sanatate,

| IonutMiclos explică (pentru ioana748):

Mersi.Am luat Duador 2 pastile 200 mg Albendazol și nu mai ma doare asa de rau burta.Dar când se declanșează seara diaree începe iar durere de burta grea

| ioana748 a răspuns (pentru IonutMiclos):

Ok, ce ai luat, na, sa te linistesti cu viermișorii, macar psihichappy
Pentru durere de burta ia si No spa forte si ceva de diaree, ce ți-am scris mai devreme.
Multumesc pentru funda,
Multa sanatate,

18 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, asa pare ca ai viermi intestinali

| StudentLaMedicina a răspuns:

Care e întrebarea?

E foarte posibil să ai un virus la stomac. Dacă aveai viermi te mânca mai degrabă în fund decât în nas...

| IonutMiclos explică (pentru StudentLaMedicina):

Și în fund și în nas ma mananca ma doare burta in jurul buricului și ma trezește noaptea din somn aceste dureri.

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru IonutMiclos):

Ai slăbit? Ai făcut febră? De când te simți aşa?

Dacă te simți aşa de ieri mai poți aştepta câteva zile să vezi cum evoluează situația înainte să faci tot felul de analize.

Nu am tot 58kg.Am 16 ani.Doar ma doare burta in jurul buricului și fac diaree si durere tot persista.

Persistă că ai un virus. Stai acasă şi bea nişte ceai.

Ce ceai

Loperamid îl iei ca ultima variantă, nu că ai avut diaree o zi. Trebuie să ai diaree multe zile şi să fii deshidratat ca să iei asta.

Ma bucur.Mersi frumos stau 3 zile pe ceai de mușețel și mananc bine mq hidratez cu apa și sper sa treaca

Perfect. Cu plăcere!

Voiam sa va mai intreb este vreo șansă de apendicita sau ulcer? ca de asta îmi e frica mie am mai avut dureri înainte dar nu cu diaree

Ulcer la vârsta ta riscurile sunt aproape 0. Apendicită poate fi, dar vezi şi tu dacă te doare când sari sau dacă durerea se mută în partea dreaptă, dacă faci febră, dacă vomiți violent. Aşa un episod izolat de diaree şi crampe nu indică apendicită.

Dacă tu bagi pastile ca disperatul fără un diagnostic şi fără îndrumare de la medic, normal că te doare stomacul. Nu mai lua medicamente antiparazitare după ureche. Este o chestie nebunească şi periculoasă. Trebuie să iei după ce se confirmă prin analiza la fecale.

Nu mai lua niciun medicament. Dacă situația se îmbunătățește e perfect, dacă nu măcar ştii o treabă şi mergi la doctor.

Da nu am doar durere in jurul buricului.Acum stau în pat pe telefon de 3 4 ore nu mai ma doare. Dupa iar ma ia. Diaree nu am mai facut de 5 ore.Nu știu ce e și cu stomacul asta

Nu e nimic, ai luat un virus probabil. Nu ți se întâmplă nimic dacă doar nu faci absolut nimic şi nu te mai îndopi cu pastile. O să-ți treacă în câteva zile. Sau o să se facă aşa rău încât o să mergi la doctor pe coate. Una din două. Dar cum e situația acum, chiar nu ai nevoie să faci absolut nimic.

Ma bucur mersi mult! Revin cu o întrebare dacă mai am probleme.