| froggylol02847 a întrebat:

Asta e prima intrebare pe care o pun pe TPU si mi-am facut TPU special pentru intrebarea asta. Puteam sa caut pe google dar imi dau toate chestiile. Deci,azi noapte, pe la 9, am iesit afara sa iau aer. Am auzit-o pe mama ca ma striga si cand am ajuns in casa aparent nu m-a strigat nimeni si puteam sa jur ca ma striga cineva. Acum, m-am pus sa imi fac tema la fizica si am auzit pe cineva ca vorbea cu mine si jur ca vorbea foarte clar. Prima data am crezut ca e unchiul meu care face monologuri dubioase, dar nu era nimeni afara si nici in casa. Sunt 100% ca nu e nicio sansa sa am schizofrenie, dar nu vreau sa merg la psihiatru, ca nu-s nebuna. Ce fac *am pus la categorie sanatate pentru ca nu am avut altceva de pus*?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Floridori a răspuns:

Halucinatiile nu apar numai in cadrul schizofreniei paranoide, cu toate ca nu este exclus, chiar daca tu ai decis sa elimini acest diagnostic.

Cat despre mersul la psihiatru, nu inteleg de ce atatea prejudecati (si nu ma refer numai la tine, ci in general). Daca ai probleme cu inima, mergi la cardiolog, daca ai probleme cu ochii mergi la oftalmolog, daca mintea iti joaca feste, mergi la psihiatru.Este destul de simplu...

In fine, halucinatiile de tip auditiv pot sa apara in diverse conditii de tip neurologic si psihiatric.

Conditiile neurologice care ar putea determina halucinatii auditive sunt in mare: epilepsie de lob temporal, dementa, tumori, infectii neurologice, leziuni temporare sau permanente ale creierului etc.
Insa doar 10% din totalul de persoane care experimenteaza halucinatiile auditive au o problema de natura neurologica, sau prezinta intoxicare cu anumite substante (droguri, alcool, substante chimice precum cele regasite in vopsea, diverse solutii industriale de curatare, solventi etc.).
90% prezinta diverse afectiuni psihice precum: schizofrenie paranoida, psihoza acuta sau cronica, tulburare de derealizare, tulburare bipolara, tulburarea de personalitate multipla, PTSD, depresie psihotica etc.

Daca in perioada in care ai avut aceste halucinatii stii ca ai luat contact cu substante cu potential halucinogen, atunci poate fi de la acele substante.
Insa daca esti sigura ca nu, atunci ai putea incerca sa mergi la neurolog mai intai pentru a elimina posibilele cauze fizice, apoi la psihiatru, daca va fi necesar.

Numai bine!