| pantelimonfl a întrebat:

Astazi am fost la o terasa cu niste prieteni (eu eram in trecere pe acolo) si unul din ei avea energizant si am luat si eu o gura, iar dupa, respectivul mi-a zis ca are herpes. Abia ii aparuse si lui. Ce sanse sunt sa fi luat si eu virusul si cam cum pot preveni aparitia lui?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

S-ar putea să-l iei, dar, fi curat şi dă-ţi cu alifi.
În caz că-ţi apare mergi la farmacie.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Cam 90% din oamenii de pe pamant sunt infectati cu virusul, dar numai la unii le apar herpesuri. Asta inseamna ca exista sanse sa ai deja virusul si sa nu se fi modificat nimic dupa acest incident. Daca ai rude apropiate care au herpes cel mai probabil esti si tu infectat. Daca totusi esti/erai printre cei 10% care nu sunt purtatori de virus herpetic tip 1, ai sanse destul de mici ca undeva in viitor sa faci si tu herpesuri. Preventiv iti recomand aciclovir tablete. Doza e de 1g/zi (vezi ca sunt tablete de 200mg, 400mg si 800mg. daca gasesti de 200mg ia 5 pastile/zi, daca gasesti de 400mg poti sa iei 3pastile/zi). Asta ar trebui sa impiedice replicarea virala si sa iti scada sansele de a ramane cu depozite virale. Ideea e sa iei aciclovir cat mai repede. Durata tratamentului ar trebui sa fie cam 5-7 zile.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Printre metodele naturiste ce previn apariția herpesului sau tratarea acestuia se numără :ceaiul negru, tinctura de propolis și lizina. După ce bei ceaiul negru, folosește pliculețul pentru a masa zona afectată. Tinctura de propolis se aplică cu grijă, cu ajutorul unui bețișor pentru curățarea urechilor. Acestea se găsesc la plafar, însă poți cumpăra și unguent Aciclovir de la Farmacie.
Mare grijă, nu mai bea după nimeni! Pot apărea probleme mai mari decât herpesul simplex(HSV-1)!
Sănătate!