| Madhu a întrebat:

Astăzi am primit analizele și abia mâine le duc la doctorița de familie. Nu ne lasă să intrăm în dispensar/cabinet și nici nu aș avea cum să o întreb. Mi-a iesit la Urină "mucus prezent". Ce înseamnă asta? Restul valorilor ieșite rău (încercuite) sunt: Fier seric 49 și celule epiteliale 15-50. Eu am făcut analizele pentru că aveam dureri unde se termină pieptul (zona dintre buric și piept) și zise doctorița că posibil am Helio bacteria (știu că nu se scrie așa). Nedumerirea mea este. Ce e mucusul ăla? Și e de rău? Nu eram pe ciclu, urmează peste 2 zile. Analizele au fost făcute acum 2-3 zile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca era sa faci analize pentru helicobacter era indicat sa se faca coprocultura (adica din fecale).
Spune-i doamnei doctor ca ai nevoie sa intri la ea sa te lamureasca, sa numai stea inchisi in birouri ei avand salarii de peste 10.000 de lei, ca sunt oameni mult mai expusi decat ei si isi face meseria? Nu vedeti pe cei de la supermarketuri? de ce se tem medicii de familie pentru sanatatea lor mai mult decat alti angajati?

| Madhu explică (pentru Simpatic):

Știi ce e culmea? O avut Covid ea și asistenta. Și am făcut analize la scaun. Dar nedumerirea mea e aia cu mucusul. Nici măcar nu ne-a lămurit când am primit biletul. Ne-a expediat repede.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Celule epiteliale sunt ca și cojile de pe piele, descuamări ale țesutului, caresunt benigne, nu este nimic rău în asta. Nu este menționată nici o infecție. Ea zise, dar analiza zice că nu.

| Catrice a răspuns:

Da' doctorița aia n-are telefon?
Și e helicobacter.

| Madhu explică (pentru Catrice):

Eu am întrebat de mucus pentru că am mai văzut în analize. La telefon nu l-a mai pus afară deșteapta

| Yuoia a răspuns:

Nici la noi nu intram in cabinet. Dar IESE MEDICUL la usa, citeste analizele si iti spune ce ai. Daca e nevoie, iti da alte investigatii sau numai tratament. Vei vorbi maine cu doctorita, ca stie mai bine ca noi.
Daca cumva nu iese medicul, ceri asistentei sa vorbesti cu doctorita sau sa o intrebe si sa te lamureasca. In nici un caz nu te poate lasa asa.