| bogdan133 a întrebat:

Astazi, cand am intrat la scoala ( liceu ) am fost avertizati ( eu si colegii mei ) ca in clasa ( unde mai invata si cei mici de clasa 1 ) s-a gasit un caz de scarlatina si ca a dezinfectat. Am fost mutati in alta clasa si au spus ca maine ne fac niste teste. Vreau sa va intreb care este posibilitatea ca eu sa fi luat boala, cu ce se trateaza? MULTUMESC MULT

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Scarlatina este o boala produsa de streptococul hemolitic care se gaseste in gatul bolnavului. Oricine poate sa fie si purtator sanatos de acest microb.Un singur copil bolnav sau un purtator sanatos daca a fost in contact cu voi va poate infecta.De aceea maine dimineata va recolteaza la toti contactii exudat faringian pentru depistarea acestui microb. Daca faci boala trebuie sa stai internat 7-10 zile la spitalul de boli infectioase si faci tratament cu penicilina.Te consideri vindecat atunci cand exudatul faringian este negativ.

| m00n a răspuns:

Stai linistit, boala apare pana in 10ani in mod obisnuit.Ti se inroseste pielea, se usuca si incep sa cada bucati uscate din ea, ai bubite pe tot corpul, febra si te doare in gat.Cat despre tratament, doar Moldamin 7zile(killer, doare de mooori).Dar nu-ti face probleme, nu ai cum sa te imbolnavesti asa usorhappy

| lizzy01 a răspuns:

Sunt sanse. Dar nu foarte mari. Stiu ca se trateaza cu penicilina (o substanta emanata de mucegaiul verde albastrui). Nu e foarte grava. Succes!

| Lukian_Andreea_1985 a răspuns:

Sunt sanse. Dar nu foarte mari. Stiu ca se trateaza cu penicilina (o substanta emanata de mucegaiul verde albastrui). Nu e foarte grava. Succes! Funda?