| Lore5668 a întrebat:

Astazi în jurul ore 13 am avut sport la școală. Ca la orice ora lucram cu diferite aparate. Astazi a trebuit sa sarim asa zisa lada. Sunt un ultimul an de liceu si nu m-am inteles niciodata cu ea. Profesorul tot a insitat sa incerc cand eu am zis de la bun început NU. Pana la urma am zis: Ok, se ce poate intampla? Dar am dupa ce am facut acea rostogolire m-am lovit rau de tot la spate si gat pentru ca am dat de marginea aceea. Pe moment in primele 2 min mi-a amorțit iar acum dupa 3 ore de la incident nu pot sa ma ridic din pat sau sa imi misc capul de durere. Sfaturi? *mama vine abia la 8 seara iar pe jos nu pot merge la medic)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

"Pana la urma am zis: Ok, se ce poate intampla? "

Și ai văzut ce s-a întâmplat, dacă ai plecat de la gândul că nu poți executa rostogolirea, decât cu teamă și neîncredere.
Sincer? N-am inteles niciodată profesorii de sport. Și nici nu mi-au plăcut.
Când vine mama ta, mergeți împreună la Serviciul de Urgență. Poți s-o suni, s-o anunți din timp, fiindcă se va grăbi spre casă.
O să ți se facă o radiografie (mai mult ca sigur), e posibil să primești și un antiinflamator injectabil, împotriva durerilor, cât și tratament acasă.
Dacă ajungi la medicul de familie, arată-i toate fișele primite de la urgență. Și spune-i mamei tale să solicite adeverință medicală pentru a beneficia de scutire la orele de educație fizică si sport.
Îți doresc sănătate! happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru floresdemayo):

Exercitiile la sol si capre... ce mizerii sinistre. Spun asta in calitate de fost sportiv de performanta (volei) care uneori ajungea pe la antrenamente sa sara si pe panarama aia de lada sau capra. De obiceai faceam noi ce faceam si saream peste ele cu totul.

| Kevinn2000 a răspuns:

În primul rând, trebuie să fi calmă, nu te panica, gândește pozitiv, dar în același timp, acționează cât mai rapid.
Cum a spus și persoana de mai sus, o poți suna pe mama ta să vină de urgență, poate fi ceva destul de grav.
Sau poți suna la salvare să vină să te ia.
Este ciudat că ai spus că mama ta vine la 8 seara și tu ai pus întrebarea pe la 8 și 20 de minute tot seara...

| OctavianSps a răspuns:

Doamne.sper sa fi bine, sun-o repede pe mama ta, probabil ai doar o hemiparalizie partiala de nerv spinal, dar nu este de joaca mergi repede la urgente.

| SoHappy a răspuns:

Sun-o pe mama ta sa vina de urgenta
nimic nu e mai important decat sanatatea

| SoHappy a răspuns:

Poti suna chiar tu la 112 sa spui ce s-a intamplat si vor trimite o salvare.