| cytrix a întrebat:

Astazi m-am intepat in deget, din greseala cu un obiect ascutit, era prafuit si putin ruginit din cate am vazut, insa nu am fost intepat profund, doar un pic la suprafata, nici sange nu a curs, am vaccinul diftero-tetanic facut de la scoala de vreo acum 4-5 ani, si am mai facut un antitetanos acum 3 ani parca, trebuie sa ma vaccinez din nou?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| maryana5 a răspuns:

Stai linistit/a! Atat timp cat sange nu ti-a curs din rana poti sa rasufli usurat/a happy! Pentru ca microbii nu ajung in sange deci e okwinking ai scapat de vaccin laughing
totusi data viitoare cand patesti la fel si iti curge sange.Incearca sa apesi pe "rana" pana iese ceva sange, astfel incat microbii sa nu poata patrunda in sange si sa fie dati afara. big grin

p. s. mi-a spus mami din propia experienta laughing

xoxo, mary peace sign

| Inaemma a răspuns:

Ar trebuie sa mergi la medic cat mai repede el va stii ce sa iti spuna
Ai grija sa n use infecteze foleseste apa oxigenata :-s

| sandy a răspuns:

Du-te la spital şi făţi antitetanos, asa am păţit şi eu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa strangi putin de unde te-ai intepat, va curge oleaca sange, dar vei fi mai bine!