Pot fi multe variante. Poate fi lipsa unei alimentații lipsite de fibre sau lichide (de unde scaunul tare), lipsa de mișcare, poate ai mâncat în urma cu câteva zile ceva stricat/nespălat bine și nu ți-ai dat seama. Poate fi de la stres, cine știe. Poate fi o bacterie sau o infecție. Cred ca te-ar ajuta și analizele de sânge.
Dar 3 scaune pe zi care ies greu nu e normal, nu?
Nu sunt medic, dar nu cred ca e normal. Adică știu ca la diaree sunt 3 scaune pe zi (sigur, ies mai ușor ) și atunci e vorba de ceva bacterie. Posibil ca și aici sa fie același caz (posibil sa existe o bacterie diferita în intestinul tău). Sigur, e doar o posibilitate. Dar poate fi și o deficienta de vitamine și minerale la fel de bine. Oricum, dacă reușești sa ajungi la doctor el are idee cam care ar fi cauzele și unde sa te trimită mai departe. Dacă iarăși trece ceva timp și te simți bine, nu mai ai problemele astea, poți încerca să-ți faci niște analize de sânge peste câteva luni. Multa sănătate!
S-ar putea să ai un fel de microb la stomac (Piloris) sau ceva de genul, dar mai bine du-te la doctor că e cel mai bine