Neața!
Deci... Keep calm, and carry on!
Zgârieturile pe braț nu sunt semn de atac de cord. Dacă nu vezi puroi sau roșeață, e clar că nu e vreo infecție groaznică.
Acum, durerea și amorțelile în degete? Probabil că nervul tău e puțin supărat sau ai o poziție incomodă.
Sau, știi tu, stresul ăsta care te face să te gândești la cele mai rele scenarii. Ești un pic în panică, dar nu te îngrijora, nu o să-ți vină vreun atac de cord dintr-o zgârietură.
Dacă durerea devine prea tare sau te simți rău, ok, poate o vizită la medic e o idee bună, dar până atunci, relaxează-te. Nu te lăsa prinsă în capcana gândurilor negre.
Intinde-te pe pat, pune ceva colinde simpatice, și țineți mâinile pe piept, exact ca poziția mortului. Nu glumesc! Acea poziție este singura care relaxează toți mușchii și care îți îndreaptă coloana.
Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.
Multumesc mult ca v-ati facut timp sa imi raspundeti. Dar imi fac griji si din cauza ca am probleme cu inima, din cate imi amintesc de la ultimul control am o artera care nu se inchide cum ar trebui. Am dureri de inima foarte dese, cand ma enervez nu mai zic ca ma doare de cad din picioare. Dar incerc sa imi dau seama de ce ma doare ca eu sincer nu rezist la durere si nu pot dormi in cazul asta, iar eu cu somnul suntem certati de cateva zile
Cu plăcere!
Ok, deci ai o arteră care nu se închide cum ar trebui și dureri de inimă frecvente.
Înțeleg de ce te îngrijorezi, dar hai să nu ne panicăm de fiecare dată când simțim o durere.
Ar putea fi vorba de stres sau oboseală, mai ales că știi deja că ai o problemă cu artera. Dacă te doare atât de tare încât simți că cazi, atunci e cazul să verifici mai atent. Un calmant ușor ar putea să ajute pe moment, dar nu te baza pe el pe termen lung.
Somnul? Eh, cu toate durerile astea, nu e de mirare că nu poți dormi. Poți încerca un ceai de mușețel sau o baie caldă, dar dacă tot nu reușești, un control mai detaliat nu strică.
Și încă ceva. Nu vă mai stresați așa de tare! Vă omorâți degeaba! Vă înțeleg perfect, am avut cancer pulmonar acut, depresie, probleme în viață...
Eram stresat 100%! Toți mă bârfeau, cariera mea de medic stătea pe un fir de ață rupt... Nu mai aveam nici un suport mintal! Iar nervii și stresul mă omorau,, mai tare,, decât cancerul!
Mă rog... După ce am scăpat de cancer, am mers la un psiholog special ca să îmi revin.
A văzut în ce stadiu eram, și știți ce mi-a spus? Nu o să mă credeți!:
-Domnu' Dr. Mihailovici! Singurul remediu pentru dvs. este chiar propria dvs. conștiință! Adică vă vindecați singur!
Eu de aicea am început să îi aduc contraargumente, să îi zic că nu înțelege, că nu se lovește cu situația mea... În teorie, eu eram afectat de bârfa și opinia celorlalți despre mine, atâta tot!
Atuncea s-a evervat nenea psiholog, și îmi zice:
-Bre doctoru' lui Stalin! Știi să zici,, Du-te in ***** măti,,? Dacă da, apăi așa să le zici la proști!
Aud ce zice și rămân perplex, știind că era unul dintre cei mai buni psihologi din țară.
Atuncea nu prea am înțeles eu la ce se referea el, dar acum conștientizez complet!
Începând de atunci, am eliminat factorul care îmi cauza stres, și așa s-a făcut soare și pe ulița mea!
Vă povestesc asta ca să știți ceea ce aveți de făcut, și să mai știți că nu sunteți singura cu astfel de probleme! Vă garantez că 90% din durerile inimii pe care le aveți sunt cauzate de conștient și de groaza propriului creier.
De aceea, vă rog să vă detectați sursa de nervi principală, și să o băgați unde mi-a zis psihologul meu!
Multumesc mult domnule Dr. Mihailovici. M-ati ajutat sa ma linistesc si ma bucur ca ati reusit sa treceti peste atatea, sper sa reusesc si eu. Multa sanatate?