Nu. As face amniocenteza, as incerca sa aflu cat mai multe. Dar la un risc de 80%, eu nu as incerca. Este singura ipostaza in care accept avortul.
Bună.
Sincer, nu!
Mai bine mă chinui doar eu pe pământ și nu mai transmit gena rea mai departe.
Prefer să adopt un copil care să fie sănătos și toată munca mea să o las lui pentru a merge mai departe.
Pa, pa.
In 1995 cand m-am nascut eu, analizele pentru descoperirea bolilor genetice erau ca si inexistente.Sunt foarte multe boli genetice grave care nici azi nu se afla pe lista bolilor ce ar trebui testate.Ma refer la fibroza chistica de care putini au auzit, si care e destul de frecventa, un copil la 2500 face aceasta boala.Majoritatea parintilor cu fibroza chistica nu stiu ca sunt purtatorii acestei gene, nu au mai avut cazuri in familie iar multe dintre cadrele medicale medii nici nu au auzit de ea. Ce vina au parintii acestor copii te intreb eu Abh? Niciuna! Cei care insa aduc pe lume un copil bolnav desi au descoperit la timp boala sunt niste inconstienti.
Categoric nu. Pe zi ce trece ma conving din ce in ce mai mult ca lumea de azi E insasi o boala necrutatoare prin care n-ar mai trebui sa treaca nimeni, si care nu mai permite o viata de familie satisfacatoare si demna de trait si avut, decat unui procent privilegiat foarte mic. Daca mai adaugam si o boala de natura genetica, incurabila atunci vorbim de cel mai rigid NU posibil.
Inutil sa imbracam in zahar situatia...
Avand in vedere bugetul necesar pentru tratamentele medicale as zice ca ar fi o distractie cam scumpa. dar din fericire pentru cei care nu-si permit exista youtube si talk-showurile de scandal.
In principiu, nu, dar depinde de "boala genetica necrutatoare". Exista f multe cazuri in care boala nu se transmite/ nu apare pe parcursul vietii. Repet, nu as risca, ci as cere opinii dintre cele mai avizate.
Chiar daca are dreptul la viata nu, pentru ca nu as suporta sa il vad suferind
NU! Un copil e o responsabilitate si decizia de a avea un copil in aceste conditii mi se pare o lipsa de responsabilitate si o cruzime in acelasi timp.
Nu.Decat sa aiba o viata chinuita si(sicer) sa imi strice si mie viata mai bine nu.
Sincer.da.pana la urma merita o sansa
. e trimis de Dumnezeu... el nu are nicio vina...si pana la urma asta cred ca inseamna sa fii parinte.sa faci orice pentru copilul tau.nui lua sansa de a avea viata.vei vedea ca se pot intampla minuni si copilasul tau sa fie bine sau spre bine.ai incredere in dumnezeu.sunt 20%sanse sa nu. e parte din tine trebuie iubit
Nu. Poate suna a egoism, dar trebuie sa fim realisti, un copil nu este un catelus de companie.Ar fi un chin si pentru copil dar si pentru tine.
ScapaMaDeEa întreabă: