anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ati avut oreion cand erati mici? Este mai rau daca il faci dupa adolescenta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Si eu am avut oreion cand eram copil, este destul de neplacut si fiind o boala molipsitoare, este destul de greu pentru ca, trebuie sa stai izolat si nu te poti juca cu alti copii. Trebuie respectate indicatiile date de medic, pentru a nu avea complicatii.
Da, orice boala care este suferita in copilarie, este mai usoara decat daca este facuta cand esti mai mare, ma refer la o varsta adulta.
Aceasta boala are denumirea de parotidita epidemica si iti creaza un disconfort si la inghitit si fiind prinsi ganglionii, este si dureroasa, dar cu tratament este suportabila si aproape fiecare copil trece prin aceasta faza de boala deoarece, este o boala molipsitoare si cum copii si tinerii sunt mai mult timp in contact unii cu altii, molipsirea se face destul de usor.
Nu trebuie sa fii ingrijorat, nu este o boala grava si in cca 3 saptamani, nu mai ai nici un fel de problema.
Multa sanatate si rabdare, timpul le rezolva pe toate.

| Raniia a răspuns:

Nu am avut aceasta boala. Cel mai des se intalneste la scolarii mari si adolescenti si la aceasta varsta complicatiile sunt mai periculoase la baieti. Poate sa apara orhita-afectiunea testiculelor si daca le atinge pe amandoua poate fi urmata de sterilitate.

| onasis1961 a răspuns:

DE ce esti mai avansat in varsta de aceia este mai neplacut, mai dureros.

| mona a răspuns:

Nu am avut cand am fost copil si nici in adolescenta sau dupa...pana in prezent

| Mihaela1964 a răspuns:

Am avut cand eram copil, e mai greu de suportat adolescent-dar toate trec pe lumea asta, chiar si oreionul.Numai bine.happy

| tewutu a răspuns:

Mentionez ca nu am in acest moment dar mi-e frica sa nu o contactez

| costivr a răspuns:

Cel mai bine e sa il faci cand esti elev ca scapi de scoala si te recuperezi fara probleme la adulti (barbati) poate cauza sterilitate

Întrebări similare