Anxietatea inseamna ca ti-e frica de ceva... trebuie sa vezi care e cauza si sa incerci sa iti invingi frica putin cate putin.
Am anxietate sociala de cand ma stiu, nu am luat pastile si nu am fost la psiholog, o tin sub control singur. Nu mai am probleme cand vorbesc cu cineva nou, totul e ok.
Pur si simplu, am facut ce m-a deranjat mereu pana cand nu m-a mai deranjat, am cunoscut si am vorbit cu persoane pana cand nu mai am probleme de socializare. Nu e chiar asa de greu dar ai nevoie de timp.
Primul pas simplu este sa constientizezi ca anxietatea, respectiv atacurile de panica nu sunt daunatoare. Sint ca si o durere neplacuta dar fara cauza periculoasa. In cazul durerii, convingerea ca respectiva durere nu prezinta vreun pericol face ca cel care o resimte sa o resimta la o intensitate mult mai mica.
Punctul doi este sa adopti pozitia ca pe cit posibil sa nu apelezi la medicamente (vorbim de anxietate) cu exceptia acelora la care atit medicul cit si prospectul garanteaza ca nu produc dependenta. Altfel, dezobisnuirea de ele e un proces foarte greu.
La un psiholog nu strica niciodata sa mergi. Probabil, inarmat cu cunostinte si mai ales cu tehnici, atitea cate exista, vei fi cel care face treaba in proportie de cel putin 80%.
Succes!
Da, de vreo cativa ani la rand. mergi la psiholog. pastilele te ajuta pe termen scurt, pe termen lung trebuie sa vezi ce genereaza anxietatea si sa indepartezi chestia aia
E ceva ce nu se trateaza. Iti trece pe moment si peste o luna, 6, 1 an apare iar. Cel mai bun e psihoterapeutul.
Câteva probleme familiale din copilărie m-au determinat să am astăzi anxietate destul de accentuată. Anxietatea nu mă afectează în viața de zi cu zi, dimpotrivă, am început să îi văd părțile bune. Nu am luat niciodată pastile, dar țin legura cu pshihologul,, personal" și preotul,, personal".