| Simina94 a întrebat:

Ați făcut terapie online? Recomandați pe cineva pentru a face ședințe de terapie online?
Din păcate programul nu mi permite să mă deplasez la un cabinet.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu cred ca merge asa. Mergi la psihiatru, iti da niste pastile, le iei zilnic, nu consuma mult timp.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu prea merge. Ca asa poti vedea videoclipuri motivationale pe Youtube si tot acolo ajungi. Tu ai nevoie sa vorbesti cu psihoterapeutul fata in fata in persoana la cabinet. Doar asa functioneaza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Am făcut 1 an de zile online în perioada pandemiei și ulterior 2 ani în cabinet.

Personal eu cred că nu merită să faci online, sunt diferențe considerabile

E ca atunci când ai o relație sau un job, într-o relație lucrurile merg mult mai eficient în realitate, iar într-un job totul devine mult mai productiv

Una e să vorbești în fața unui ecran cu celălalt om și cu totul altceva să-l ai în față la cabinet

În online nu poți simți energia celuilalt la fel, nu ai atmosfera din cabinet, nu ai drumul când pleci spre destinație și apoi când te întorci, nu poți vedea expresiile faciale la fel, nu poți simți la fel, iar de aici cred că ai înțeles ideea

Poți încerca o perioadă, însă poți încerca ca de fiecare dată când ai ocazia sau poți trage puțin de timp, să fie în cabinet ședința

Pentru psiholog poate că e mult mai avantajos, mai ales dacă pentru el e mai important să-și facă jobul și să primească bănuții

Personal cred că atât clientul cat mai ales psihoterapeutul care își iubește meseria și își dorește să dea sens acestei călătorii cu fiecare client, își va dori să facă asta cu prezența fizică a celui din fața lui, într-un spațiu gândit special pentru asta

Succes