| AnaAndreea333 a întrebat:

Ați fost vreodată înțepați de o viespe mare, de cam 2, 5 cm ( am cautat și se pare că se numește Vespa crabro). A fost înțepat sau muscat copilul meu de 11 luni). Bunică mea mi-a zis să nu mă îngrijorez, dar este o viespe mare, nu știu cât de mortal este veninul. Ar trebui să dau o fugă la spital sau nu? Vă mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Am fost, dar nu am stat sa o masor, cred ca era o viespe obisnuita.La copii e mai delicat.Mortal poate fi in momentul in care face o alergie si se ajunge la soc anafilactic.Eu am fost aproape de unul, desi sunt adult. Daca observi semne pe corpul celui mic, mergi la medic/urgente.

| Invictusman2025 a răspuns:

Se poate muri de la șoc anafilactic. Daca se simte rău d-ul de urgență la urgente.

| Cipi1212 a răspuns:

Aceasta viespe se numește gărgăun. Nu știu cât de periculos este veninul. Dar am văzut la tv că este periculos. Dacă are cuib in apropiere devine agresivă. Dacă descoperi că ai cuib undeva in jurul casei tale, cheamă pe cineva care să îndepărteze cuibul.

| KovacsB a răspuns:

Doar daca are o reactie alergica, daca ii apar bubite, roseata pe tot corpul.