| AvalohAlyn a întrebat:

Ati fost vreodata la psiholog? dar la psihiatru? de ce?
De ce multi zic ca psihiatrul este pentru nebuni? Nu in special.Persoanele cu anxietate, atacuri de panica, depresie nu sunt bolnave psihice si ele necesita si interventia unui psihiatru(pentru.pastilele de anxietate, linistire, depresie), este adevarat si ca persoanele bolnave psihice(,, nebune") tot la psihiatru se trateaza dar nu e corect ca lumea sa fuga de psihiatru pentru ca este pentru nebuni.Psihiatrul este doctor, prescrie retete iar psihologul iti da doar sfaturi.Solutia cea mai buna pentru a scapa de problemele, tulburarile psihice este actiunea psihologului si a psihiatrului(ambele). Dar din pacate in Romania nu prea exista psihiatri si psihologi adevarati cu major interes de a face bine ca in strainatate. Ce ne ramane de facut? Este doar sa speram la o viata mai buna si sa ne rugam la Dumnezeu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Ai dreptate in ce spui, problema consta in faptul ca psihiatrii au tendinta de a da cam usor pastile impotriva depresiei, mai repede decat sa recomande consiliere. Psihiatrii nu sunt apti sa ofere consiliere terapeutica, deoarece nu au facut psihologie, au facut medicina. Si atunci fac ceea ce fac medicii in general: scriu, cum zici si tu, retete. Trateaza efectele, iar psihologii trateaza cauzele (majoritatea orientarilor din psihologie). Niciun psiholog bun nu o sa dea vreodata sfaturi, ca nu mergi la vraciul satului sa primesti raspunsuri, ci o sa ajute clientul sa isi gaseasca singur raspunsurile. Psihiatrii ii gasesti in spitale, clinici (unde gasesti medicii), psihologii ii poti gasi si in cabinete particulare.
Si mai e o diferenta ce trebuie punctata, intre psihoterapeut, consilier psihologic si consilier scolar (educational). Ultimul aplica elevilor teste de personalitate, de aptitudini, face diverse joculete cu acestia, pentru a-i ajuta sa isi dea seama de ceea ce vor/pot face. Consilierul psihologic nu lucreaza in mediul scolar, dar face cam aceeasi chestie pentru adulti. Se cheama dezvoltare, optimizare personala (sa isi descopere resursele, sa isi descopere pattern-urile de comportament in anumite situatii etc., cu scopul de a-si imbunatati existenta- materiala, fizica si psihologica), iar psihoterapeutul e cel care face treaba consilierului, plus lucrul cu tulburari psihologice usoare (anxietate, atacuri de panica, depresie incipienta), in timp ce psihiatrii tin sub observatie (nu spun ca lucreaza cu, pentru ca in majoritatea cazurilor nu se poate face nimic)persoanele cu schizofrenie, paranoia si alte tulburari psihologice severe. Sunt tinute sub medicatie si observatie (fie la domiciliu, fie in spital), iar in fazele de remisiune (cand simptomele dispar o perioada), se poate interveni si cu terapie (facuta de un psiholog). Cel mai usor de diferentele dintre aceste 3 profesii iti dai seama mergand, ca daniela, in vizita in spitalul 9, la o consultatie la un psihoterapeut si in vizita sau la o sedinta la un consilier scolar. Cu cat un specialist lucreaza mai mult si mai profund cu persoane cu tuburari psihologice (consilier

17 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Noi romanii nu avem cultura medicala. Lipsa acesteia +lipsa banilor ne face sa ocolim ajutorul de specialitate pe care il poate da un psiholg/psihiatru. De aceea se sinucid atatia tineri si nu numai, de aceea exista atata alcoolism, violenta domesticasi tineri care o iau pe cai gresite.

| Bacemi a răspuns:

Am fost la psihologul scolii pentru a -mi face niste teste de inteligenta si personalitate. Am facut si o serie de sedinte pentru tratarea timiditatii.

daniela
| daniela a răspuns:

Am fost de mai multe ori intr-un spital de psihiatrie unde am avut internate niste colege si vreau sa-ti spun ca e deprimant. Nu doresc nimanui sa ajunga nici macar in vizita intr-un astfel de loc.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Nu.Nu am fost happy
Dar nu consider ca daca mergi la psiholog inseamna ca esti nebunstraight faceAsta e o aiurealastraight face

| anss23 a răspuns:

Eu nu am fost niciodata la psiholog.

| miauu a răspuns:

La psiholog am fost ptk nu eram hotorata la ce liceu sa dau.
tongue

| dynasmile21 a răspuns:

big grin Da am fost si la psiholog si la psihiatru. M-au ajutat enorm! Psiholoaga mi-a devenit buna prietena si am cam schimbat rolurile laughing La psihiatru am fost pentru ca am avut niste probleme de sanatate si mi-a spus ca am tulburare anxioasa scolara oh go on asa ca nu va stresati prea mult cu scoala laughing
In legatura cu specialistii, nu stiu... eu cred ca ar trebui sa avem mai multa incredere in ei si sa nu judecam din prima, cum fac multi oameni...

Răspuns utilizator avertizat
| Babushka a răspuns:

Nu am fost la psiholog, dar mi-ar place sa merg sa fac unele teste de personalitate sau sa scriu ceva si psihologul sa imi spuna ce fel de persoana sunt.

| sssSnake a răspuns:

Pai e o diferenta intre cele doua! deci sa ne intelegem de la inceput ca psihologul nu e de "nebuni" ci el te ajuta cu luarea decizilor si te ajuta in problemele de familie, scoala, prieteni, etc. Pshihatrul este medicul care se ocupa cu disciplina bolilor psihice dar in nici un caz cu "nebunii" (nu e prea faina sa le zicem nebunioh go on ) deci e ceva foarte normal sa mergi la psiholog, iar daca ai ceva probleme trebuie sa apelezi la psihatru. Eu am mers la psiholog in timpul scolii pentru ca aveam un temperament mai "arzator" cu profesorii si m-a ajutat foarte mult! deci nu e nici o rusine sa mei la orcare dintre ei daca ai o problema! pace`

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Da, pentru completarea fișei medicale pentru angajare. În rest, nu.
Sănătate.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din fericire nu a fos necesar sa ajung sa merg la psiholg vreodata.Asta deoarece Cineva acolo sus ma iubeste si niciodata nu ma lasa la greu sa cedez.Ma ajuta sa merg mai departe invatand mereu cate ceva din faptele melehappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

ESte bine cind ai credinta in Dumnezeu! Starile psihice despre care amintesi tu sunt destul de serioase daca nu te tratezi la timp. Nimeni nu te va ajuta, decit singur pe sine. Munca fizica trateaza orice boala psihica. Este bine sa nu te gindesti la boala si sa nu dai friu emotiilor, sa te autocontrlezi. La timp sa-ti dai seama si sa-ti sici in sine: Stai Alan! Opreste-te! Tu doar poti sa faci asta! Inceaca, iti garantez ca te va ajuta.

| →βσσblėėŝ←׃╳ a răspuns:

Eu am o verisoara psiholog.si ma bucur ca o am chiar daca nu vorbim prea des totusi daca o intreb imi da un raspuns care ma ma ajuta destul de mult.

Pe viitor m-am gandit sa urmez si eu psihologia happy

| ConstantinIordachescu a răspuns:

Bolile psihice sunt urmari ale pacatelor! Ele se vindeca cu ajutorul harului Sfantului Duh pe care il dobandesti prin tainele Bisericii. Una din aceste taine este Taina Spovedaniei. Despre ea gasesti aici> http://paginadefolos.blogspot.ro/......losim.html Este bine sa ai un duhovnic. El este tot ca un psiholog. Diferenta este ca duhovnicul lucreaza cu puterea Sfantului Duh.

| colin a răspuns:

Este gresit sa credem ca la psihiatru sau la psiholog se duc doar,, nebunii". Pentru ECHILIBRAREA psihicului, atunci cind nu este nevoie de un suport medicamentos, eu recomand cu multa incredere PSIHOTERAPIA(existentiala sau comportamentala)ATENTIE! Numai psihotrapeuti acreditati de Asociatia Romina de Psihotrapie.

| bambucea_4060 a răspuns:

Am fost la psiholog dupa ce am fugit de acasa cu mult timp in urma, nu prea am fost ajutat deloc, un set de intrebari... ea bifa pe un tabel si pe mine nu ma interesau tare intrebarile ei, eu sunt de parere ca sunt si ei oameni si pot de sfaturi gresite, multi oameni devin dependenti de sfaturile lor si raman storsi de bani happy
Prefer sa gresesc de mana mea decat de mana altora. acum totul difera v-am spus cazul meu.