| Alexandrionelu a întrebat:

Ati încercat vreodată sau cunoașteți pe cineva care a făcut o "ședință" cu ayahuasca?
Cum este?
(nu doresc linkuri către articole pe tema asta, mulțumesc)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dandinelle a răspuns:

Pai ayuasca contine DMT, stiu ca stirea a fost data cu niste informatii mai dubioase. Boon, in general bla bla bla cum sper ca se stie, astea nu sunt droguri de jucat cu ele pentru ca sunt psihedelice. Psihedelice in doze dubioase te duc in NDE's (near death experience). Glanda pineala cica secreta DMT in momentul cand murim. Multi care au avut un NDE, au avut parte si de moartea ego-ului, lasarea lucrurilor, trupului de-oparte si a tot ce inseamna existenta noastra pe plan fizic, ce credem ca e lumea noastra de zi cu zi. E brutal pot sa zic, pentru ca intr-un fel realizezi ca tu esti, ai fost (poti crede ca deja ai murit) doar un punct intr-o imensitate de puncte. Din relatari ale unor oameni si carti: au vazut viata trecand pe langa ei cadru dupa cadru, re-vizitat si retrait memorii, amintiri, traume etc. Ca ingerat, ayuasca e nasoala rau, in majoritatea cazurilor pe care le cunosc, oamenii au trecut prin momente nasoale la toaleta si dura toata experienta asta vreo cateva ore bune. La DMT e mai diferit pentru ca este si cel mai intens cunoscut pana in acest moment, si e vorba ca nu ti se deschide o usa, nu e ca vezi luminita de la capatul tunelului ci ti se da un sut pe usa si esti acolo, dar trebuie sa te duci cu intentie. Pentru o experienta mai buna, e bine sa ai pe cineva aproape cu care poti discuta totul, de preferat, cineva cu experienta care nu te judeca. Multe cazuri auzite la tv despre psihedelice sunt din cauza ca dupa o experienta puternica omul respectiv nu a reusit sa rezoneze inapoi cu lumea asta. Ma repet: nu sunt chestii cu care sa te joci, nu e ceva light, si ceva care nu o sa te marcheze.

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Le poti intreba pe ei

De asemenea, lui Gelu Oltean și Vanessei Youness, dar și celorlalte persoane găsite acolo, li s-au luat probe biologice. De ce li s-au luat probe și lui Gelu Oltean și Vanessei Youness – pentru că martorii susțin deja că aceștia au consumat împreună cu cei la acel ceremonial ritualic de sâmbătă seară astfel de substanțe", a explicat jurnalista Adina Anghelescu, la Punctul de întâlnire.

https://evz.ro/......uness.html

nu cunosc, nu am participat, dar imi imaginez cum e, am citit despre efectele acestor substante

| Alexandrionelu explică (pentru RAY):

Am citit și eu arricilolul, știu ca este un subiect controversat, în anumite țări este considerat narcotic, în altele este legal, uni sunt total împotriva, alții spun ca i-a ajutat mai mult decât ani de psihoterapie, as fi curios sa îmi povestească cineva experienta lui /ei cu acest procedeu.

| RAY a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Stii ce as incerca eu?
DMT, am citit ca inainte de moarte cica iti vezi toata viata, e acest drog cica face asta, iti vezi toata viata, plus ingerasi, vezi raiul, chiar as vrea sa incerc in numele stiintei desigur

| RAY a răspuns (pentru Dandinelle):

Nu am stiut, si daca ar fi, repet as incerca intr-un loborator si niste medici care sa ma supravegheze, analize de sange etc

| Dandinelle a răspuns (pentru RAY):

Da, apropos, in Germania de vreo cativa ani se incearca sa se legalizeze diferiti compusi pentru ajutorul lor in terapie si se fac studii exact asa, dupa cateva sesiuni de cunoastere, ti se da substanta, stai intr-o camera cu un psiholog si un psihiatru, liniste si pace iar ei sunt doar observatorii. Din pacate pentru multi, studiul se face doar in limba germana cu nativi pentru ca vor sa fie foarte clari in rezultate nu se complica cu alte limbi straine. Legat de alte locuri exista "retreats" in diferite parti ale lumii pentru ca in unele tari diferte psihedelice sunt legale si folosite constincios in terapie deja. Acolo nu ai "sterilitatea" si brutalitatea spitalului dar ai confortul mai mare dupa parerea mea, confort care te ajuta sa descoperi mai mult. Firea omului e sa fie curios, important este sa fii si bine informat inainte sa actionezi.

| RAY a răspuns (pentru Dandinelle):

Si marijuana este folosita ca tratament, in orice caz mai avem multe de descoperit

| Alexandrionelu explică (pentru Dandinelle):

Interesanta informație. Mulțumesc de opinie.
Completare : din câte știu eu în Olanda, ayuasca este legală atât în scopuri medicinale cât și recreaționale.

| Alexandrionelu explică (pentru RAY):

Asta e cam fumata laughing

| Dandinelle a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Si-n Elvetia o varianta a lysergic acid diethylamide si se face si terapie cu...ea.

| Alexandrionelu explică (pentru Dandinelle):

Eu chiar cunosc pe cineva care a făcut o "terapie" cu ayoasca în Olanda și el spune ca pe moment ii era atât de rău încât a crezut ca va murii, dar pe urma la ajutat cu mai multe probleme de comunicare / socializare/ stări de panica, anxietate, etc. Problema e ca nu l-am cunoscut înainte de asta, asa ca nu știu dacă schimbarea lui este reala sau totul e doar în capul lui. Tu ai cunoscut vreun om înainte și după?

| Dandinelle a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Da, si cam asa e. Da la o parte toate paturile astea sociale, dogmatice, culturale. Un psiholog care face cercetari pe Tema asta zicea ca te-ntoarce pe dos si inapoi in momentul in care afli de fapt ce inseamna eu (sinele). Oricum cerceteaza, e intersant subiectul si ca lectura usoara

| Dandinelle a răspuns (pentru RAY):

Pai ayuasca contine DMT, stiu ca stirea a fost data cu niste informatii mai dubioase. Boon, in general bla bla bla cum sper ca se stie, astea nu sunt droguri de jucat cu ele pentru ca sunt psihedelice. Psihedelice in doze dubioase te duc in NDE's (near death experience). Glanda pineala cica secreta DMT in momentul cand murim. Multi care au avut un NDE, au avut parte si de moartea ego-ului, lasarea lucrurilor, trupului de-oparte si a tot ce inseamna existenta noastra pe plan fizic, ce credem ca e lumea noastra de zi cu zi. E brutal pot sa zic, pentru ca intr-un fel realizezi ca tu esti, ai fost (poti crede ca deja ai murit) doar un punct intr-o imensitate de puncte. Din relatari ale unor oameni si carti: au vazut viata trecand pe langa ei cadru dupa cadru, re-vizitat si retrait memorii, amintiri, traume etc. Ca ingerat, ayuasca e nasoala rau, in majoritatea cazurilor pe care le cunosc, oamenii au trecut prin momente nasoale la toaleta si dura toata experienta asta vreo cateva ore bune. La DMT e mai diferit pentru ca este si cel mai intens cunoscut pana in acest moment, si e vorba ca nu ti se deschide o usa, nu e ca vezi luminita de la capatul tunelului ci ti se da un sut pe usa si esti acolo, dar trebuie sa te duci cu intentie. Pentru o experienta mai buna, e bine sa ai pe cineva aproape cu care poti discuta totul, de preferat, cineva cu experienta care nu te judeca. Multe cazuri auzite la tv despre psihedelice sunt din cauza ca dupa o experienta puternica omul respectiv nu a reusit sa rezoneze inapoi cu lumea asta. Ma repet: nu sunt chestii cu care sa te joci, nu e ceva light, si ceva care nu o sa te marcheze.

| FreddieM a răspuns:

Uite-asa nu mori,, prost". Mersi de intrebare ca sa aflu si eu ce e aia, chiar daca puteam trai binemersi si fara informatia asta pentru mine inutila de altfel.
Dar o opinie as putea sa o impartasesc aici, dar una naspa, considerand ca sunt complet anti consumul de substante nonnecesare vietii cu potential efect daunator si mai ales care pot altera realitatea, asa-zisele substante psihedelice. O zi buna si plina de,, claritate"