| aimullah123 a întrebat:

Ati mai avut problema asta?
Un disconfort abdominal ca si cum e presiune in el.
Dureri abdominale din cand in cand si in locuri diferite
Scaun o data la 2 zile dar apare si diaree ocazional
Cand ma apas pe burta incep sa se miste prin burta probabil gazele si se aud si sunete.
Uneori flatulenta in exces dar rar in functie de alimente.

Fara sangerari
Fara febra sau alte simptome mai severe
Varsta 20, gen masculin.
Alte afectiuni: anxietate
Analize de sange in limite normale, fara anemie.
Ecografie abdominala in regula

Am fost la mai multi medici care au spus toti acelasi lucru: intestin iritabil. Dar fara sa fac colonoscopie sau CT pentru a exclude alte afectiuni
A mai avut cineva simptomele astea? Ati descoperit de unde era?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poate fi din intoleranța stomacului la anumite mâncăruri sau combinații de alimente.
Poți încerca o terapie cu enzime și intermitent fasting.

| Frank51 a răspuns:

Mie mi se pare ca e helicobacter. Pentru început fă analize, dar nu de sânge pentru că acolo îți vor spune că e totul în regulă, trebuie să faci analize la material fecal.

| Simpatic a răspuns (pentru Frank51):

Poate fi sau nu poate fi helicobacter.
sa nu uitam insa caci si afectiunile creierului dau dureri in abdomen.
el a spus ca are anxietate deci se leaga.
afectiuni precum depresia, atacurile de panica etc dau si dureri abdominale uneori si dureri in stomac asemanatoare gastriteiwinking
totusi daca medicii au spus ca are colon iritabil asta s-ar putea sa si aiba.

| Frank51 a răspuns (pentru Simpatic):

De acord. Dar am spus asta pentru ca mama mea are helicobacter si se simte exact asa. Nu strica sa faca niste analize ca sa stie clar tot.

Scuzati off -topic am auzit pareri impartite despre acest microb denumite helicobacter, el se vindeca complet cu acel tratament format din 2-3 antibiotice + inhibator pompa de protoni?

| Frank51 a răspuns (pentru Simpatic):

Nu se vindeca usor. Mama are din 2015, de fapt toti avem dar corpul nostru tine sub control. La mama nu a functionat nici-un tratament, desi a avut vreo 2-3 tratamente pe an, si dupa fiecare tratament rezultatul era acelasi. Acum nu poate sa manance decat anumite alimente, si daca nu respecta se simte rau. Eu inca nu am gasit o solutie logica, probabil trebuie un tratament mai indelungat, dar medicii nostri nu prea isi dau interesul.

Da, nasol atunci. inca o data ni se demonstreaza faptul ca, corpul uman este atat de vulnerabil si expus la fel si fel de microbi, unii care nu-s foarte foarte daunatori dar sistemul imunitar nu-i neutralizeaza nici pe acestia, cum este exemplul herpes simplex, mai sunt mii si mii de germeni si microbi. ii luam unii de la altii si ii gazduim toata viata.

| WhiteLife a răspuns:

Încearcă să iei câteva zile probiotice, și dacă te ajuta ia 10 zile și vezi cum te simți.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia kebene