| AllmaGirl a întrebat:

Atunci cand caut pe internet remedii pentru cearcane, gasesc numai modalitati de a scapa de culoarea mov-albastra a spatiului de sub ochi sau de a masca acea culoare...La mine, pielea este unicolora, respectiv sub ochi am aceeasi culoare pe care o am si pe restul fetei, si numai cand sunt bolnava, nedormita mult timp sau pur si simplu palida am si eu acel spatiu albastrui. Insa, pielea obrazului este despartita de pielea de sub ochi de un "sant" (alta idee de cuvant nu am) pe care eu il numesc "cearcana". Ce am eu, sunt tot cearcane, nu? Cum scap de ele? Nu e de genetic, cei din familie nu am, si nici eu nu aveam pana acum cativa ani, si uneori se mai alterneaza sau accentueaza, dar nu ma prind in functie de ce. Am 15 ani, deci de riduri nici nu poate fi vorba.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Dally02 a răspuns:

Un cartof dat prin razatoare, si zeama aia o pui pe o discheta si pui pe ochi si lasi in jur de 15 20 de minute si se face de 3 ori pe saptamana. Succes!

| AlexRv a răspuns:

Buna!

Ceea ce ai tu, probabil, este ceva anatomic, funcțional și total normal. Principala cauza a cearcănelor, după cum zici și tu este oboseala și se manifesta prin o culoare albăstruie/mov.

Este absolut imposibil ca prin remedii cum ar fi, castraveți, cartofi și tot ce vrei tu sa ingrosi acea parte a pielii. Acolo e vorba de țesut adipos, conectiv și alte chestii nu doar de pigmenți. Toți oamenii avem acea parte mai subțire! La unii se vede mai putin si la alții mai mult, atâta tot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
CEAIUL, reduce cearcănele şi ajută ochii umflaţi. După ce îţi prepari un ceai, poţi lăsa frunzele în apă şi să bagi totul la congelator (eventual într-un recipient special) pentru a obţine cuburi de gheaţă. Ţine cuburile de gheaţă pe ochi (deasupra unei dischete demachiante) timp de 20 de minute.
Te pup!