| ChishyyAlle a întrebat:

Atunci cand iti pui aparat dentar permanent doare? Eu am deja, dar o prietena tot nu vrea sa se duca! rolling on the floor Ii este frica! Ce trebuie sa-i spun ca s-o conving?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| iulvas a răspuns:

Ca o sa aiba dinti frumosihappy si ca nu o sa o doara sa stea linistita

| alexandra033 a răspuns:

Eu in locul tau i-as spune sa lase frica ca e pentru ea, nu pentru altcineva.Trebe sa se duca sa isi puna aparat dentar pentru dintii ei, sa ii aibe cum trebuie. Spune-i pur si simplu ca daca vrea sa aiba dintii frumosi sa se duca sa isi puna.Ca doare sau nu, nuconteaza.eu daca nu i-as fi avut drepti nu m-ar fi interesat de durere.Ar conta pentru mine doar sa ii am cum trebuie.

| AnDyAnDy13 a răspuns:

Nu o sa doara deoarece o sa-i dea cu anestezic si nu o sa simta absolut nimic. Pai spune-i daca tu ii esti prietena, sa te asculte si sa mearga, altfel nu mai are vorbe de la tine.
Funda plzzz?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu ii spui,detaliat,cum a fost in cazul tau? Am inteles ca poate durea,mai ales la inceput,dar lucrul acesta depinde de cat de mult trebuie indreptati dintii(nu e regula sa doara).In orice caz,se va obisnui repede cu modificarile,iar durerea dispare,de regula, dupa cateva zile. Oricum, rezultatele merita efortul.Numai bine.

| AllexutzaKiss a răspuns:

Dar depinde. Poate prietena ta nu are nevoie de aparat dentar permanent ci de aparat dentar mobil. eu am purtat aparat dentar mobil si la inceput doare putin :d Nu prea l-am purtat mult timp si nu mi s-au indreptat foarte bine dinti.Acum si eu vreau sa imi pun aparat dentar permanent dar nu prea cred ca am nevoie.winking Pai spune-i tot ce ai simtit tu atunci cand ti l-a pus.winking Dar nu o minti. De fiecare data cand mergeam la control vedeam in camera alaturata niste copii care purtau aparat fix. Odata am vazut cum i-a pus aparat si am observat ca nu prea se plangea de dureri. Spune-i ca nu doare chiar incat sa planga sau altceva. Stii vorba aia? DACA NU RISTI, NU CASTIGIwinking Si este pentru binele ei. Va avea o dantura dreapta si perfecta. FUNDA smug

| Alioanaalexa a răspuns:

Buna am si eu aparat dar nu fix(permanent), ci mobil(care se da jos cand mananci).Da doare putin cand se indreapta dintii dar dupaceea o sa aiba un zambet de invidiatsmug... Daca as fi in locul tau as incuraja-o sa-si puna spunandu-i ca dupa o sa fie mult mai frumoasa si cu un zambet mai frumos.Bafta sper ca ti-am fost de folos