Pai vere, nu era clar ca era mai ok sa faci testul ala covid? Tu la o răceală normală rămâi fără gust și miros? Ciudat, eu nu.
Dacă l ai fi făcut si ieșeai pozitiv primeai un tratament, nu stăteai asa de capul tau, mai ales 2 luni. Cei din jurul tău au si ei problema asta? cei lângă care conviețuiesti si ai contact zilnic. Ce simptome ai mai avut? La început cum a fost? Varsaturi? Dureri de cap? Tuse? Oboseală neobișnuită? Poate esti asimptomatic, și ai norocul de a avea niste simptome ușoare si blânde. Ar fi fost bine de la început să iti fi făcut testul ca sa stii o treabă, nu doar pentru tine, dar si pentru a-i proteja pe cei din jurul tau, pentru ca asimptomaticii pot răspandi virusul la fel, fără să-și dea seama.
Nu am avut alte simptome. Decat lipsa mirosului si a gustului. Totusi am respectat toate masurile date de autoritati. Autoizolare s-a.m.d
Ce pot face mai departe? Exista riscul sa raman fara aceste simturi?
E bine dacă ai respectat, nu cred că o să rămâi fara simțurile astea, iti vor reveni cel mai probabil. Mai bine sună-ti medicul de familie sau chiar te încurajeaz sa suni la TELVERDE 0800 800 358, o linie telefonică înființată special pentru coronavirus. Nu ti fie rușine, îți spui problema, ca de 2 luni persista si cam aia e.
De acolo te vor îndruma ei ce e cel mai bine sa faci, eu n am de unde sa stiu.
Îți multumesc!
Ma scuzi ca am fost prea direct dar simt ca innebunesc.
Aproape orice beau si miros nu mai simt placerea aia maximă.
Initial voiam sa sun, dar mi e tare frica sa nu ma interneze, sunt ingrozit de spitale si mai ales pe pandemia asta.
Am fost la medicul de familie si mi-a zis sa astept ca o sa-mi treaca. Si de atunci nu ma mai duc pentru ca doamna doctoră e o nesimtită si mi e ca ii trag si vreo 2-3 insulte.
Asa s medicii de familie, la mine la fel. Nu au cum sa te interneze, la simptomele pe care le ai o sa te puna sa stai acasa, la fel cum ai stat. In spitale sunt intentate doar cazurile grave, cu grave probleme respiratorii, conectați la ventilatoare. O să te pună probabil sub supravegherea medicului de familie. Am cunoștințe care la fel au stat acasă, n au fost in situatie gravă. Suna, nu patesti nimic.