Augmentinul se ia la ore fixe adica după ce ai mincat il i ei din 6 in 6 ore timp de o saptamana. Niciun medicament nu se ia pe stomacul gol deoarece in timp se dezvoltă ulcerul ca medicamentele ataca stomacul.
DUPA masa, orice chestie care iti afecteaza stomacul RAU nu se ia pe stomacul gol
si Augmentinul fiind un antibiotic buternic, daca il iei cum nu trebuie iti poate **** stomacul... RAU
Nexium vad ca e un pansament stomacal, cel mai bine il iei pe stomacul gol ca sa poata proteja tot stomacul
si ar fi bine cu antibiotic sa iei si un probiotic, sa nu iti phooti si flora intestinala (iar, antibioticele pot sa faca asta), cel mai tare e Enterol (dar si cel mai scump)
deci, iei Nexium stai 15 mins, mananci, si apoi iei Augmentin cu probiotic
ceva de genul asta
Mie mereu farmacista imi spune ca orice medicament in afara de antibiotice, se ia dupa ce mananci ceva. Iar antibioticele se iau intre mese, cu 2 ore inainte si 2 ore dupa. Altfel, nu se absorb si nu isi fac efectul.
Eu știu că orice medicament (cu excepția celor antivomitive), nu se ia pe nemâncate, fiindcă îți afectează stomacul, mai ales antibioticele.
Până la urmă, orice medicament poate fi cu două tăișuri, face bine la una, și rău la alta.
@Radandam, fă așa cum ti-a spus medicul. Dacă nu ai făcut-o, întreabă un farmacist.
Când știi că te duci la un consult și îți prescrie omu' ăla medicamente, obișnuiește-te să-l întrebi cum se administrează, nu te baza că vii pe siteul TPU și îți va da el indicații.
Totuși, e greu de crezut că medicul nu a menționat pe rețeta medicală, modul de administrare. Farmacistul care le eliberează are datoria să scrie cu pixul pe ambalaj, modul de administrare, după sfatul medicului!