Abh
| Abh a întrebat:

Automedicatia. Cati dintre voi ati apelat la ea, atunci cand v-ati imbolnavit, si de ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
leonardk
| leonardk a răspuns:

Automedicatia nu mi se pare o idee buna. Daca am fi suficienti de "destepti" ca sa ne autoevaluam medical si sa ne prescriem medicamente, de ce sa mai existe medici? Sunt foarte multe boli cu simptomatica asemenatoare dar cu medicatie total diferita. Ceeace intr-un caz poate face bine, in alt caz poate fi total contraindicat. Prefer insa, dupa stabilirea unei afectiuni de catre un medic, sa caut si sa folosesc remedii naturiste. Mai prefer de asemenea sa dau posibilitatea organismului sa lupte. Nu agreez ideea de a ingurgita medicamente la prima durere sau imediat ce am stranutat sau tusit.

4 răspunsuri:
| MindFreak a răspuns:

Atata timp cat este vorba despre o simpla raceala, o durere de cap sau de masea, automedicatia este binevenita atata timp cat posezi cateva cunostinte elementare de medicina. Economisesti si timp si bani probabil, asta depinde de medicul de familie al fiecaruia. Daca simptomele bolii sunt mai diferite sau nu ai nici cel mai mic habar despre ce medicamente ai putea lua, cel mai bine este sa vezi un medic.

| G a răspuns:

Cand am chestii usoare gen durere de cap, de burta, sunt racita etc., iau pastile si singura, dar doar daca le-am mai luat inainte si stiu ca sunt bune pentru mine, si citesc prospectul sa vad cate trebuie sa iau si cand. daca am nevoie de "maruntisuri" gen pastile de gat sau picaturi nazale, citesc reviewuri pe net ca sa vad ce efect au avut la diverse persoane. mai folosesc si remedii naturale cand am, dar astea nu cred ca intra la tipul de medicamente la care te referi tu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu pentru ca ma pricep de minune mai bine ca un medic. Si asa majoritatea fac mal praxis... Deci ma pricep si cand sunt racit. Un medic a invatat si el niste noutiuni si niste chestii din carti. Ei bine si eu am invatat din carti si din reviste multe treburi interesante si imi plac cele naturiste sunt sanatoase, degeaba spuneti voi ca vai ca nu stiu ca ce va cunosc pe toti medicii. Ei bine dragilor sa stiiti ca cele naturiste sunt foarte bune poate incercati si voi. Dar intoxicativa cu medicamente.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este evident ca medicamentatia este facuta chimic iar cele naturiste sunt bune si unele chiar eficiente. Chiar as putea spune ca, concureaza cu cele chimice daca stiiti bine unele chiar ff bune.Nu tot ce e bun e chimic...