| Elelena65 a întrebat:

Aveam puroi lângă unghia de la degetul mare de la picior și mi s-a spart bășica cu puroi. Ce trebuie să fac să nu se infecteze, trebuie să storc puroiul din acea zonă până iese tot sau să îl las așa și să dau cu antibiotic cremă? Pot să spăl degetul cu apă călduță sau face rău apa caldă la infecție?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mergi la un medic.

| Elelena65 explică (pentru gabicoo):

Nu pot să ajung până săptămâna viitoare

| gabicoo a răspuns (pentru Elelena65):

Poți să mergi la urgențe la UPU la spital. Infecția trebuie chiuretată. Dacă nu se intervine chirurgical se poate ajunge la cangrenă și la deget tăiat. Nu te juca

Îmi este teamă de spitale

Crezi că este cazul de internare? De asta îmi este cel mai frica

| gabicoo a răspuns (pentru Elelena65):

Nu ai de ales. Se pot întâmpla lucruri rele de la infecția unghiei. Dacă mai ai și puroi trebuie să te vadă obligatoriu un medic. Eu îți recomand să mergi mâine de dimineață la spital la UPU că nu este de glumit cu așa ceva.

Am reușit să fac programare pentru mâine la dermatolog. Sper să rezolv. Mulțumesc mult

| Năsăud a răspuns:

Eu asa fac la răni.
Dacă rana nu e complet deschisă o deschid eu cu o forfecuță.
Spăl cu apă si săpun antibacterian protex.
Usuc bine.
Pun betadină.
Las cinci minute sa se usuce.
Pun antibiotic crema mult si plasture care are un pic de plastic doar cât e rana restul e de hârtie ca să respire.
Altfel poti folosi scotch de hârtie.
Nu umblu trei zile acolo și rana e vindecata.