Eu am lucrare care a depasit 25 de ani, maseaua este si acuma buna si lucrarea rezista. Chiar daca plomba se distruge, ea poate fi refacuta si dintele ori maseaua, pot rezista in continuare.
Este bine sa respecti si igiena orala si sa nu lasi cariile sa se dezvolte, fara sa mergi la stomatolog sa ti le plombeze. In caz de neglijare a danturii, poti sa faci infectii cu, pungi de puroi la radacina si atunci exista posibilitatea ca sa-ti pierzi dintele in cauza, ceea ce nu este de dorit.
Eu am 3 asemenea lucrari si toate au vechime de peste 20 de ani.
Un gand bun si curaj, chiar daca la stomatolog nu ne place sa mergem, tratamentul este necesar pentru a ne pastra dantura functionala, care da posibilitatea unei masticatii bune ce ne protejeaza apoi si stomacul.
Multe. Daca iti pune o coroana, poate rezista si zeci de ani. Am unele de peste 10 ani. Daca nu au coroana, de obicei rezista mai putin.
Ultima de care stiu are 18 ani. A fost refacuta pentru ca era facuta din amalgam (chestia mai negricioasa) acum sunt toate albe frumoase refacute.
4 am opturate restul au plomba dar au nerv viu.
Daca ai grija de dinti te tine orice lucrare asta bineinteles daca nu esti genetic slab de mostenire cu ei.
oceanoflove întreabă: