Obligeana
talpa-gastei
angelica
roinita
calomfir
E cumva vorba despre roinita?
Are mai mult gust acrisor, gen lamaie combinata cu menta, decat de musetel...
Cea mai eficienta e sunatoarea, daca vrei ceva antidepresiv.
Stiu, folosesc sunatoarea desi nu sunt in depresie dar am stari proaste ca orice om insa am un mare respect fata de acea doamna si atat de mult a laudat ceaiul ala incat vreau sa il cumpar si eu sa vad daca e la fel de bun ca sunatoarea. Cica are mai multe beneficii.
Si nu e nici unul dintre cele de mai sus. Dupa cum spuneam mai sus rimeaza putin cu elefant sau aduce a elefant Nu am mai auzit niciodata de planta asta si de asta nu stiu cum sa caut pe net.
Vezi dacă o regăsești printre aceste denumiri:
http://www.gandul.info/......e-10286961
Din pacate nu...
Valeriana? (popular si "odolean")
Preparatele din rizom (ceai, tinctură, extract uscat), administrate intern și extern (băi), sunt indicate în stări de agitație, tulburări ale somnului și aritmii cardiace de natură nervoasă.
Utilizarea valerianei are o tradiție de peste patru mii de ani, fiind considerată o plantă de referință, atât în Europa, cât și în Asia. Investită și cu însușiri magice de tradiția populară, în ultimele patru decenii i-au fost dedicate sute și sute de studii medicale, care toate atestă acelaș lucru: valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii în tratarea tulburărilor emoționale, precum și a bolilor fizice asociate lor. O problemă de extremă actualitate în vremurile noastre, care stau sub semnul tensiunii și al stresului.
Nu, nu. Avea un nume pe care nu l-am mai auzit niciodata.
Apreciez ajutorul
Dacă spui că rimează cu "elefant" sa nu cumva să te referi la Virnant. E o planta aromată care absoarbe energiile negative. Dar are mai multe indicații terapeutice.
Nu stiu daca rimeaza dar sigur semana cu elefant pentru ca eu asa intelesesem. Iar persoana in cauza si-a dat doctoratul pe un domeniu din asta si de asta sunt asa curioasa. In plus e foarte inteligenta.
Din pacate nu am recunoscut planta in nici unul din raspunsurile de mai sus.
Oricum multumesc pentru ajutor
Rrhodiola rosea, e cea mai buna planta antidepresiva.
Oricum, depresia nu e doar o stare, e o boala iar aceasta nu au vindecat pe nimeni de depresie.
Camomilla? Este un alt nume al musetelului, de la denumirea sa latina: Matricaria chamomilla. Popular i se mai spune si Romanita.
Nu, dar mi-am amintit ca atunci cand a zis cum se numeste eu intelesesem elefant
Deci ceva cu literele astea cred dar mult mai diferit.
Atunci, s-ar putea sa nu fie denumirea plantei, ci denumirea comerciala a producatorului. Nu-ti ramane decat sa tragi cu ochiul prin magazine, la raionul cu ceaiuri. Sau la magazinele Plafar (specializate pe ceaiuri din plante).
DarkShina5566 întreabă: