| WeAreSmart a întrebat:

Azi am fost la dentist si mi-a pus o plomba temporara ca peste o saptamana sa ma duc sa-mi scoata un nerv si mai nu stiu ce acolo... Deci dupa vreo 5 ore am mincat si mi-am cazut plomba aia temporara. Nu vreau sa mai fac drum lung pina acolo si sa mai umblu cu toate foile alea in rinduri. Cum sa-mi fac singur o plomba? laughing

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Nu este vorba de durere.
Este vorba de faptul că pansamentul cu antiseptic şi pastă devitalizantă ( cea pentru "omorârea" nervului ) era sub plomba temporară!
Acum NU mai sunt - deci, NU se realizează "omorârea" nervului, NU se dezinfectează locul respectiv şi intră reziduri alimentare care pot genera un abces sad
De asemenea, dacă rămâi aşa şi nu mergi să-ţi cureţe canalele radiculare pentru ca să-ţi pună alt pansament + plomba temporară, în momentul în care îţi va plomba definitiv măseaua, plomba NU va rezista şi te vei alege şi cu o suprainfecţie gingivală...

Acum tu alegi ce vrei să faci.

Multă sănătate.

8 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai cum!

TREBUIE să mergi ( iar ) la acel stomatolog, cât mai URGENT!
Trebuie curăţat locul, trebuie reînlocuit pansamentul respectiv şi pusă o altă plombă temporară!

NU trebuie să mănânci pe partea respectivă!

Toate cele bune.

| WeAreSmart explică (pentru bursuc001):

Pai nu simt nici o durere

| WeAreSmart explică (pentru bursuc001):

Pai a ramas solutia aia alba pe masea sad

| bursuc001 a răspuns (pentru WeAreSmart):

Stomatolog "scrie pe fruntea ta"!

NU ai altă soluţie sad

| PeFuga a răspuns (pentru WeAreSmart):

Daca ai pasta alba acolo inseamna ca ai in continuare canalele acoperite cu medicament care in continuare isi face efectul. Daca nu vrei sa mergi la stomatolog pana la urmatoarea programare stai acasa linistit, dar nu manca pe partea aia ca sa nu te incomodeze. Ca ti-a cazut plomba provizorie nu e mare problema. Depinde ce ai mancat. Daca ai mestecat guma sau ceva dur sau lipicios, e normal ca a sarit, insa, repet, atata timp cat ai pasta alba acolo, canalele sunt acoperite si tratamentul nu este intrerupt...

| bursuc001 a răspuns (pentru WeAreSmart):

Nu este vorba de durere.
Este vorba de faptul că pansamentul cu antiseptic şi pastă devitalizantă ( cea pentru "omorârea" nervului ) era sub plomba temporară!
Acum NU mai sunt - deci, NU se realizează "omorârea" nervului, NU se dezinfectează locul respectiv şi intră reziduri alimentare care pot genera un abces sad
De asemenea, dacă rămâi aşa şi nu mergi să-ţi cureţe canalele radiculare pentru ca să-ţi pună alt pansament + plomba temporară, în momentul în care îţi va plomba definitiv măseaua, plomba NU va rezista şi te vei alege şi cu o suprainfecţie gingivală...

Acum tu alegi ce vrei să faci.

Multă sănătate.

| SkyPilot a răspuns:

Nu ai cum si este contraindicat. Tot ce intra acolo trebuie sa fie steril. Suna cabinetul denistului, spune ce s-a intamplat si intreaba ce ai de facut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Of, singur nu stiu daca ve-i face o plomba, insa stiu ca nu tu esti vinovat
ca ti-a cazut...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai cum....era o plomba temporara...ti-a pus un pansament cu ceva ca sa-ti omoara nervul.Nu cred ca ai acasa substantele alealaughing.Vei fi nevoit sa mergi iar sa iti puna plomba temporara si sa speram ca nu mai pica pana la fixarea plombei definitive.